Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma 18.8. – Tukea hyvään tarkoitukseen ja Berliinissä loistaneen Sisujengin juhlistusta

Sisujengin naisten Unified-jalkapallojoukkueen Julia Niska, Janette Teerenmaa ja Iida Äijö Maailman arvokkain pelipaita -paidat päällään

MISTÄ ON KYSE?

Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma on Suomen Paralympiakomitean ja Helsingin IFK:n järjestämä tapahtuma perjantaina 18. elokuuta Bolt Arenalla Helsingin Töölössä jalkapallon miesten Ykkösen HIFK–EIF-ottelun yhteydessä. Ottelutapahtuma alkaa klo 18.30 ja sitä ennen on tarjolla ennakko-ohjelmaa viereisen Helsingin jäähallin parkkipaikalla klo 16.30 alkaen.

Ottelutapahtuman lipputuloja ohjataan talousvaikeuksissa olevan Paralympiakomitean hyväksi. Tuki suunnataan erityisesti vammaisten lasten ja nuorten liikuntaan sekä kehitysvammaisten Special Olympics -toimintaan.

Berliinissä kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoissa kesäkuun lopulla upeat 54 mitalia saavuttanut Suomen joukkue, Sisujengi, on mukana Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumassa. He pääsevät esittäytymään yleisölle ja vastaanottamaan järjestäjien huomionosoitukset ottelutapahtuman yhteydessä.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Lippuja Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumaan voit ostaa ennakkoon Ticketmasterin kautta: https://www.ticketmaster.fi/event/326067 tai lippuluukulta paikan päällä. Jäähallin parkkipaikalla järjestettävään ennakko-ohjelmaan – johon kuuluu mm. Suomen ensimmäinen Special Subsoccer -turnaus – on vapaa pääsy.

MIKÄ MAAILMAN ARVOKKAIN PELIPAITA?

Suomen Paralympiakomitea jäi inhimillisen virheen vuoksi ilman vuoden 2023 valtionavustusta. Jotta vammaiset lapset ja nuoret löytävät liikuntaharrastusten pariin ja Special Olympics -urheilijat pääsevät kisareissuilleen, Paralympiakomitea tarvitsee nyt enemmän ulkopuolista tukea kuin koskaan.

Paralympiakomitea käynnisti keväällä Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan, jonka avulla haetaan taloudellista tukea suomalaiselle paraurheilulle ja soveltavalle liikunnalle. Kampanjan kuvissa nuorilla paraurheilijoilla on yllään pelipaita, jossa on tyhjiä mainospaikkoja. Pelipaita symboloi vammaisille nuorille mahdollisuutta harrastaa, kilpailla ja tavoitella unelmiaan urheilukentillä.

Keräyskampanjaan voi lahjoittaa MobilePaylla numeroon 58558 tai Paralympiarahasto.fi-verkkosivun kautta. Myös 18.8. Bolt Arenalla järjestettävä Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma on lipputuloineen osa kampanjaa.

OSTA LIPUT MAAILMAN ARVOKKAIN PELIPAITA -TAPAHTUMAAN

Kuvassa: Sisujengin kultaa voittaneen naisten Unified-jalkapallojoukkueen Julia Niska, Janette Teerenmaa ja Iida Äijö Maailman arvokkain pelipaita -paidat päällään.