Special Olympics -maailmankisoissa menestynyttä Sisujengiä juhlistetaan Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumassa Bolt Arenalla 18.8.

Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman mainos

Suomen 65 urheilijan joukkue, Sisujengi, saavutti kesäkuussa ennätykselliset 54 mitalia kehitysvammaisten urheilun suurimmasta tapahtumasta, Berliinissä käydyistä Special Olympics -maailmankisoista.

Se on juhlistamisen arvoinen saavutus. Special Olympics -urheilua Suomessa koordinoiva Paralympiakomitea ja HIFK Fotboll järjestävät perjantaina 18. elokuuta klo 18.30 alkaen Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman, jossa Sisujengi pääsee vastaanottamaan suosionosoitukset Bolt Arenan yleisön edessä Helsingin Töölössä. Tapahtuma järjestetään jalkapallon Miesten Ykkösen HIFK–EIF-ottelun yhteydessä.

Saapumalla paikalle juhlistamaan Sisujengiä tuet samalla hyvää asiaa; ottelun lipputuloja ohjataan kehitysvammaisten Special Olympics -toiminnan ja vammaisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuuksien edistämisen hyväksi. 

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista

HIFK–EIF-ottelussa käytetyt HIFK:n pelipaidat, joissa on Maailman arvokkain pelipaita -logo, huutokaupataan tapahtuman yhteistyökumppanin Huuto.netin sivuilla. Huutokaupassa on myynnissä myös Maailman arvokkain pelipaita -paitoja Huuhkajien ja Sisujengin nimikirjoituksilla varustettuina. Huutokauppa on avoinna jo nyt ja se päättyy sunnuntaina klo 19.00. 

Siirry Huuto.netin Maailman arvokkain pelipaita -huutokauppaan

Ennen ottelua järjestetään Pre Game -tapahtuma Bolt Arenan viereisellä Helsingin jäähallin etupihalla (Nordenskiöldinkatu 11–13) klo 16.30 alkaen. Tapahtumassa pääsee muun muassa seuraamaan Special Subsoccer -turnausta, jossa mukana on Special Olympics -urheilijoita sekä urheilualan vaikuttajia. Subsocceria pääsee kokeilemaan myös itse. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla frisbeegolfia, muita lajikokeiluja sekä Baltic Football Shirtsin pelipaitamyynti. Pre Game -tapahtumaan on vapaa pääsy.

MIKÄ MAAILMAN ARVOKKAIN PELIPAITA?

Suomen Paralympiakomitea jäi inhimillisen virheen vuoksi ilman vuoden 2023 valtionavustusta. Jotta vammaiset lapset ja nuoret löytävät liikuntaharrastusten pariin ja Special Olympics -urheilijat pääsevät kisareissuilleen, Paralympiakomitea tarvitsee nyt enemmän ulkopuolista tukea kuin koskaan.

Paralympiakomitea käynnisti keväällä Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan, jonka avulla haetaan taloudellista tukea suomalaiselle paraurheilulle ja soveltavalle liikunnalle. Kampanjan kuvissa nuorilla paraurheilijoilla on yllään pelipaita, jossa on tyhjiä mainospaikkoja. Pelipaita symboloi vammaisille nuorille mahdollisuutta harrastaa, kilpailla ja tavoitella unelmiaan urheilukentillä.

Keräyskampanjaan voi lahjoittaa MobilePaylla numeroon 58558 tai Paralympiarahasto.fi-verkkosivun kautta. Myös 18.8. Bolt Arenalla järjestettävä Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma on lipputuloineen osa kampanjaa.

 

Lisää aiheesta:

Huuda HIFK:n pelaajien hyväntekeväisyysottelussa käyttämiä pelipaitoja itsellesi

Paralympiakomitean valtionavustushakemus myöhästyi – noin kahden miljoonan yleisavustus jää saamatta

Maailman arvokkain pelipaita -keräyksellä haetaan tukea paraurheilun taloudelliseen ahdinkoon

Special Olympics -maailmankisat: Sisujengille 54 mitalia Berliinistä – ”Mahtava reissu ja koko joukkueella ollut hyvä meininki”