Apurahoja ja stipendejä haettavissa syksyllä urheilijoille, liikkujille ja muille paraurheilun ja soveltavan liikunnan toimijoille

Pyörätuolirugbynpelaajia Synapsia-talon salissa

Syksyllä on haettavissa runsaasti erilaisia taloudellisia tukimuotoja paraurheiluun ja soveltavaan liikuntaan niin urheilijoille ja liikkujille kuin myös taustatoimijoille valmentajista lajiliittoihin.

Startti-stipendi

Kenelle: Liikuntaharrastuksessaan tai urheilulajissaan alkuvaiheessa oleville toimintarajoitteisille henkilöille sekä paraurheilu- tai soveltavan liikunnan toimintaa käynnistäville tai vastikään käynnistäneille urheiluseuroille ja yhdistyksille.

Mihin mennessä tulee hakea: Syksyn stipendihaku päättyy lokakuun loppuun

Lisätiedot ja hakulomake täältä

Vammaisliikunnan Tuki

Kenelle: Fyysisesti vammaisten henkilöiden liikuntatoimintaan, ensisijaisesti Invalidiliiton jäsenyhdistyksille ja heidän jäsenilleen. Avustusta voi hakea fyysisesti vammainen urheilija, joka ei saa valtion urheilija-apurahaa, fyysisesti vammainen liikunnan harrastaja sekä edellä mainittujen avustajat, valmentajat ja ohjaajat.

Mihin mennessä tulee hakea: Syksyn tukihaku päättyy syyskuun loppuun

Lisätiedot ja hakulomake täältä

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapuraha

Kenelle: Kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Mihin mennessä tulee hakea: Lukuvuoden 2023–24 apurahat haettavissa 15.9. saakka 

Lisätiedot ja hakulomake täältä 

Challenged Athletes Foundation

Kenelle: Paraurheilijoille ja vammaisille liikunnan harrastajille apuvälineisiin sekä kilpailu-, valmennus- ja harjoituskuluihin. Huom! CAF on amerikkalainen järjestö, joten hakemukset tehdään englanniksi.

Mihin mennessä tulee hakea: Vuoden 2024 apurahahaku päättyy 3.11.2023 (haku alkaa 1.9.)

Lisätiedot ja hakulomake täältä

Ahos-apuraha

Kenelle: Henkilöille, jotka haluavat kouluttautua ja lisätä osaamistaan paraurheilun ja soveltavan liikunnan kentällä. Apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat.

Mihin mennessä tulee hakea: Syksyn apurahahaku päättyy lokakuun loppuun

Lisätiedot ja hakulomake täältä

Ahos-kehittämistuki

Kenelle: Rekisteröidyille yhteisöille, kuten oppilaitoksille, lajiliitoille, urheiluseuroille tai yhdistyksille paraurheiluun ja/tai soveltavaan liikuntaan liittyvien koulutus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiseen.

Mihin mennessä tulee hakea: Syksyn kehittämistukihaku päättyy lokakuun loppuun

Lisätiedot ja hakulomake täältä

Kuva: Markku Pajunen