Leo-Pekka Tähden luotsaama Luhdan Team Lepe ja Henry Mannin kipparoima SEOn Team Henkka kohtaavat pyörätuolikoripallon haasteottelussa Pajulahdessa

Henry Manni pomputtaa koripalloa SEOn paidassa ja toisessa kuvassa Leo-Pekka Tähti kuljettaa palloa espanjalaisen sarjajoukkueen paidassa koripallokentällä. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan logo ja teksti: Haasteottelu Pajulahdessa 13.11. Luhdan Team Lepe vs. SEOn Team Henkka. Osallistu kannustusjoukoissa: Lahjoita Mobilepaylla: 58558.

Luhta ja SEO – kaksi Suomen Paralympiakomitean kumppania – järjestävät pyörätuolikoripallon haasteottelun maanantaina 13. marraskuuta klo 10.00 alkaen Pajulahden Paralympic Training Centerissä Lahden Nastolassa. Haasteottelun ympärillä kerätään myös tukea vammaisten lasten liikunnan harrastamisen edistämiseksi Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -keräyksen kautta.

Vastakkain ottelussa ovat Luhdan Team Lepe ja SEOn Team Henkka. Joukkueiden kapteeneina toimivat paraurheiluhuiput Leo-Pekka Tähti ja Henry Manni. Molemmat ovat paremmin tunnettuja ratakelaajina, mutta myös koripallo luonnistuu. Tähti on lajissa maajoukkuepelaaja ja pelannut usean vuoden ajan kovatasoista Espanjan pyörätuolikoripallosarjaa.

Haasteottelussa nähdään muitakin tunnettuja hahmoja. Luhdan Team Lepessä pelaavat muiden muassa Suomen kaikkien aikojen menestynein golfari Mikko Ilonen ja Apulannan Sipe Santapukki, kun taas SEOn Team Henkassa palloilevat muusikko Lenni-Kalle Taipale ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

Team Lepen taustalla oleva Luhta Sportswear Company on sekä Leo-Pekka Tähden että Paralympiakomitean yhteistyökumppani. Team Henkan taustalla on SEO, joka puolestaan on sekä Henry Mannin että Paralympiakomitean kumppani. Joukkueissa on pelaamassa myös Luhdan ja SEOn työntekijöitä.

Sekä Luhta että SEO ovat sopineet yhteistyön jatkosta Paralympiakomitean kanssa kohti tulevia Pariisin paralympialaisia. Luhdan brändeistä Rukka vaatettaa Suomen paralympiajoukkueen.

– Upeaa, että Luhta ja SEO sekä näin moni tunnettu henkilö on lähtenyt innolla mukaan haasteotteluun ja tekemään samalla hyvää paraurheilulle! Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, miten Paraperhe parhaimmillaan toimii ja synnyttää uusia ideoita; kaksi eri alan yritystä ovat löytäneet toisensa Paralympiakomitean kumppaniverkostossa ja kohtaavat nyt korisparketeilla, iloitsee Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

Haasteottelussa ei pelkästään pelata 5-vs-5-pyörätuolikoripallopeliä, vaan kokonaisuus koostuu kaikkiaan viidestä osiosta, joista jokaisen voitosta saa yhden pisteen:

1) Varsinainen pyörätuolikoripallo-ottelu Team Lepen ja Team Henkan välillä.

2–4) Kaksinkamppailut erilaisissa pyörätuolikorishaasteissa, kuten vapaaheitoissa ja pelituolin hallinnassa.

5) Kannatuskamppailu. Haasteottelun joukkueille voi osoittaa tukensa ja tehdä samalla hyvää vammaisten lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämiseksi Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan kautta.

Osallistu kannatuskamppailuun

Yritysten väliseen kannatuskamppailuun voi jokainen halukas osallistua lahjoittamalla Maailman arvokkain pelipaita -kampanjaan. Voit lahjoittaa MobilePaylla numeroon 58558, ja kirjoittamalla viestiin TEAM LEPE tai TEAM HENKKA osoitat tukesi suosikkijoukkueellesi. Joukkue, joka kerää pelipäivään mennessä suuremman potin, voittaa kannatuskamppailun.

Kannatuskamppailun lahjoitukset menevät Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -keräykseen, jonka avulla tuetaan vammaisten henkilöiden urheilua ja liikuntaa. Lahjoittaa voi haluamansa summan, mutta jokaisesta yli 50 euron lahjoituksesta Luhta Sportswear Company lahjoittaa Rukka-merkkisen Maailman arvokkain pelipaita -paidan yhdelle vammaiselle lapselle.

Lahjoitusten mukainen määrä pelipaitoja luovutetaan lapsille 29.11. Para Junior Games -tapahtumassa Jyväskylässä.

 


Lisätiedot:

Timo Mäkynen
Kumppanuuspäällikkö, Suomen Paralympiakomitea
+358 40 159 8199
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tarja Malinen
Konserniviestintä, Luhta Sportswear Company
+358 40 522 3172
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Johanna Silén
Kehitys- ja markkinointipäällikkö
+358 40 753 8556
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää:

Seurapaita kuuluu kaikille – Maailman arvokkain pelipaita -kampanja mahdollistaa toimintarajoitteisten nuorten pääsyn harrastusten pariin

Maailman arvokkain pelipaita -keräyksellä haetaan tukea paraurheilun taloudelliseen ahdinkoon

Rukka vaatettaa Suomen olympia- ja paralympiajoukkueet Pariisissa 2024 ja Milanossa 2026

Paraurheilun Tulevaisuuden tähtien uusin yhteistyökumppani on SEO