Tuoretta tietoa toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta ja harrastusmahdollisuuksista julkaistaan Liikuttaako? -raportissa 21.3. – Tule kuulolle webinaariin!

Koostekuva, jossa näkövammainen henkilö lenkkeilee oppaan kanssa, amputoitu nainen nauraa istumalentopallokentällä, down-urheilija laskettelee hymyssäsuin ja pyörätuolissa istuva poika pelaa salibandya.

Liikuntatieteellinen seura ja Suomen Paralympiakomitea julkaisevat uutta tietoa toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta ja liikunnan harrastamisesta kaikille avoimessa ja maksuttomassa webinaarissa torstaina 21.3. klo 15-16.30.

Toimintarajoitteisten henkilöiden liikunnan ja urheilun harrastamisen sekä urheiluseurojen inkluusion tilaa on jälleen selvitetty Liikuntatieteellisen Seuran ja Suomen Paralympiakomitean kaksiosaisen kyselyn avulla syksyn 2023 aikana.

Nyt julkaistava Liikuttaako? -raportti kokoaa yhteen toimintarajoitteisille liikkujille sekä suomalaisille urheiluseuroille ja muille liikuntatoimintaa järjestäville yhdistyksille suunnattujen kyselyiden tulokset. 

Liikkujakyselyllä on kerätty päivitettyä tietoa toimintarajoitteisten henkilöiden näkökulmasta: heidän liikkumisensa nykyisestä määrästä, mahdollisista liikkumista estävistä ja sitä edistävistä tekijöistä sekä toiveista liikkumismuotojen ja -mahdollisuuksien suhteen.

Seura- ja yhdistyskyselyllä taas on kartoitettu urheiluseurojen ja yhdistysten tällä hetkellä toimintarajoitteisille liikkujille ja harrastajille tarjoamia mahdollisuuksia, tuen tarvetta palveluiden järjestämisessä sekä soveltavan liikunnan ja paraurheilun yleistä tilaa seuroissa.

Edellisen kerran vastaavaa tietoa on selvitetty Liikuttaako? -raportissa vuonna 2021.

Tutustu vuoden 2021 Liikuttaako? -raporttiin

Tämänvuotiset kyselyt kytkeytyvät osaltaan myös Paralympiakomitean Avoimet ovet VOL2 -hankkeeseen, jossa tavoitteena on lisätä kaikille avoimen seura- ja liikuntatoiminnan tarjontaa, sekä Liikuntatieteellisen Seuran SO­PI­VA – Soveltava liikunta toimintastrategioista käytäntöön -hankkeeseen.

Liikuttaako? -raportti 2024 julkaistaan torstaina 21.3. klo 15–16.30 kaikille kiinnostuneille avoimessa webinaarissa, jossa on mahdollisuus myös antaa kommentteja sekä kysyä raportin tekijöiltä lisätietoa.

Tervetuloa mukaan! 

 

Liity Liikuttaako? -raportin julkistamiswebinaarin torstaina 21.3. klo 15 tästä

 

OHJELMA

15.00 Tervetuloa: avaussanat 

  • Vilja Prinkey, Liikuntatieteellinen Seura, Liikuntatieteiden erityisasiantuntija

15.15 Liikkujakyselyn tulokset 

  • Timo Ala-Vähälä, Tutkija, Liikuntatieteellinen Seura

15.40 Keskustelu ja kysymykset

15.50 Seura- ja liikuntaa järjestävien yhdistysten kyselyn tulokset 

  • Nina Peltonen, Suomen Paralympiakomitea, Seurakehittäjä

16.05 Keskustelu ja kysymykset

16.15 Päätöspuheenvuoro 

  • Riikka Roitto, Soveltavan liikunnan asiantuntija, Hankeasiantuntija, Liikuntatieteellinen Seura

 

Lue lisää:

Liikuttaako23: Syksyllä 2023 kerätään tuoretta tietoa toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta ja harrastusmahdollisuuksista

Liikuttaako -infograafit 2021

2021: Tahtoa on, mutta kysyntä ja tarjonta eivät täysin kohtaa – raportti toimintarajoitteisille henkilöille ja urheiluseuroille suunnatuista kyselyistä julkaistu

Tutustu Avoimet ovet VOL2 -hankkeeseen

 

Lisätietoa: