Seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa marraskuun loppuun saakka

Lahden Uimaseuran erityisryhmän Joona Heikkinen ja Essi Metsänen ohjaaja Kirsi Koivusen kanssa Nastolan uimahallissa. Kuva: Markus Kuoppala

Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2022 on avattu urheiluseuroille. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Tukea on mahdollista hakea 30.11.2021 klo 16.15 saakka.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Vuonna 2021 Seuratukea myönnettiin 408 hankkeelle. Hankkeiden, joissa paraurheilu ja/tai soveltava liikunta on mukana, määrä on viime vuosina ollut voimakkaassa nousussa. Lue lisää aiheesta täältä.

Seuratukea ovat menestyksekkäästi hakeneet niin Paralympiakomitean jäsenseurat kuin yhdistykset kuin mm. moni Paralympiakomitean Avoimet ovet -hankkeessa mukana oleva pilottiseura. Ohesta voit lukea lisää Lahden UimaseuranTurunseudun Kenttäurheilijoiden ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden hienosta, Seuratuen siivittämästä työstä paraurheilun ja soveltavan liikunnan parissa.

Myönnettävä avustus voi kattaa enintään 75 prosenttia avustettavan toiminnan tai hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Muun rahoituksen tulee olla siis vähintään 25 prosenttia. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa. Hankkeet voivat olla yksi- tai kaksivuotisia.

Seuratuen painopisteenä on matalan kynnyksen harrastustoiminnan järjestäminen. Seuratuen avulla voidaan kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratukea kannattaa hakea selkeään kehittämistarpeeseen hyvällä suunnitelmalla. Valmistele huolella kehittämishanketta ja varaa aikaa hakemuksen tekoon sekä lue tarkasti hakuohjeet. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa osallistua oman alueen liikunnan aluejärjestön Seuratuki-infoon, joista lisätietoa täältä.

Sparrausapua paraurheilun ja soveltavan liikunnan hankkeisiin voi pyytää matalalla kynnyksellä Paralympiakomitean Nina Peltoselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja Tiina Siivoselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta

Lisätiedot ja hakuohjeet opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta

Kuva: Markus Kuoppala