Suomen HCP Golf ry:n vetämä hanke edistää golfin yhdenvertaisia harrastusmahdollisuuksia – tervetuloa webinaariin 9.4.!

Tapio Eirtovaara puttaa paragolferista.

Suomen HCP Golf ry:n hanke, Toimintarajoitteisten golfliikunnan edistäminen (2021–2022), tavoittelee golfin yhdenvertaisia harrastusmahdollisuuksia toimintarajoitteisille henkilöille. Hankkeen tavoitteena on toimintarajoitteisten golftoiminnan vakiinnuttaminen golfyhteisöissä mm. käynnistämällä matalan kynnyksen kilpailutoiminta.

Golf on monin tavoin yhdenvertainen laji, jonka tasoitusjärjestelmä ja eri aloituspaikat mahdollistavat kaikille onnistumisia ja eritasoisten pelaajien kilpailemisen. Golf soveltuu lähes kaikille, eivätkä erilaiset vammat tai liikuntarajoitteet estä lajin aloittamista.

Heille, jotka eivät pysty pelaamaan seisten, on olemassa apuväline paragolferi, golfkentälle suunniteltu sähköpyörätuoli, joka mahdollistaa myös vaikeavammaisten henkilöiden golfharrastuksen. Suomessa on tällä hetkellä muutamia paragolfereita, ja niitä voi vuokrata kokeiltavaksi. 

Suomen HCP Golf ry:n vetämän ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman kaksivuotisen hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Golfliitto, SoveLi, Suomen Paralympiakomitea sekä golfseuroista Harjattula Golf & Country Club, Imatran Golf, Kaakon Golf, Kokkolan Golf, Oulun Golfkerho, Pirkanmaan Golf, Tammer-Golf ja Viipurin Golf.

Tapahtumia ja kokeiluja lajista kiinnostuneille toimintarajoitteisille

Hankkeessa mukana olevissa golfyhteisöissä tarjotaan toimintarajoitteisille monipuolisesti toimintaa
kaudella 2022:

• golfin tutustumistapahtumia
• valmennusta
• koko kauden kestäviä kilpailusarjoja mm. paragolferilla sekä pelikaverin kanssa

Lisätietoa kilpailuista löydät täältä

Tervetuloa webinaariin 9.4.

Suomen HCP Golf ry järjestää lauantaina 9.4. klo 11.00–13.00 avoimen webinaarin, jossa kuullaan hankkeesta ja golfin matalan kynnyksen kilpailutoiminnasta lisää sekä esitellään hankkeessa mukana olevan golfseuran esimerkkitoteutus.

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki toimintarajoitteisten golfista kiinnostuneet, niin aloittelijat kuin golfseuratkin!

Ilmoittaudu 6.4. mennessä mukaan täältä

Lue hankkeesta lisää Suomen HCP Golf ry:n sivustolta

Golf on mukana myös Paralympiakomitean koordinoimassa Avoimet ovet -urheiluseurahankkeessa sekä kokeiltavissa Apuväline 2022 -messujen yhteydessä järjestettävässä Liikuntamaassa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13. toukokuuta.

Kuva: Mikko Pääkkönen