Leo-Pekka Tähti jatkaa kilpauraansa kohti Pariisin 2024 paralympialaisia – myös yhteistyö Toyotan kanssa jatkuu

Leo-Pekka Tähti katsoo ylöspäin hymyillen palkintokorokkeella Tokion paralympiastadionilla, pidellen käsissään kukkakimppua ja kaulassaan roikkuvaa hopeamitalia.

Seitsenkertaisen paralympiamitalistin, maailman nopeimman ratakelaajan Leo-Pekka Tähden ja Toyotan yhteistyö alkoi vuonna 2017 samaan aikaan, kun yhteistyö alkoi Toyotan ja Suomen Paralympiakomitean kanssa. Nyt hyvälle yhteistyölle on tiedossa jatkoa, sillä yhteinen taival jatkuu kohti Pariisin 2024 paralympialaisia.

Toyotalle on aina ollut tärkeää mahdollistaa ihmisille perusoikeutena kuuluva liikkuvuus kaikille. Vuonna 2017 Toyota käynnisti Start Your Impossible -liikkeen, joka tukee liikkuvuutta normaalin autonvalmistajan toimialueen yli ulottuvilla tavoilla. Esimerkkeinä tavoista toimivat erilaiset ihmisiä auttavat ratkaisut, joissa muun muassa keinoälyllä on alati kasvava rooli.

Vapaan liikkuvuuden äärimmäisenä kehityksen kärkenä ja evoluution huippuna on luonnollisesti urheilu. Etenkin paraurheilussa Start Your Impossible -liikkeen perusajatukset ovat jalostuneet huippuunsa, ja siksi yhteistyössä paraurheilijoiden kanssa nähdään erinomaisia mahdollisuuksia.

Toyota on ollut suurella ilolla mukana Leo-Pekka Tähden menestyksekkäässä matkassa heti Start Your Impossible -liikkeen alusta alkaen, ja onkin vielä suurempi ilo ja kunnia ilmoittaa yhteistyömme jatkumisesta myös kohti seuraavia paralympialaisia vuoden 2024 Pariisin kauniissa kesässä.

"Olen erittäin kiitollinen Toyotalle, että he ovat tukemassa minua urani viimeisiin koviin kilpailuihin ja ennen kaikkea kohti Pariisia 2024. Yhteistyömme on ollut todella miellyttävää ja erityisesti Toyotan vahva panos ja näkyvyys paraurheilussa on minulle tärkeää", toteaa Leo-Pekka Tähti.

”Yhteistyömme on meille tärkeää monessa eri suhteessa. Tärkein näkökulma on ilman muuta Leo-Pekan tukeminen hänen urheilijaurallaan parhaiden mahdollisten periaatteiden mukaisesti tavoitellen aina parempia suorituksia. Samoin toimii myös Toyota. Emme pysähdy silloin, kun tavoitteet on saavutettu, vaan jatkamme aina eteenpäin kohti parempaa palvelua asiakkaillemme niin perinteisten tuotteidemme kuin erilaisten liikkuvuusratkaisujen muodossa”, kertoo Toyota Auto Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Kekäläinen.

Toyota on myös toisen paraurheilijan, hiljattain paralympiamitalisaldoaan kasvattaneen Matti Suur-Hamarin ylpeä yhteistyökumppani. Myös yhteistyö Suomen Paralympiakomitean kanssa jatkuu tuottaen elämyksiä ja lisäten tunnettuutta paraurheilun saralla.

Esimerkkinä tärkeästä yhteistyöstä on Para School Day powered by Toyota -toiminta, jonka tehtävänä on lisätä tietoisuutta ja paraurheilun tunnettuutta kautta Suomen koulujen. Nämä päivät auttavat kaikkia osallisia ymmärtämään, miten jokainen liikkuu tavallaan ja miten monimuotoisia liikkumismahdollisuuksia onkaan olemassa.

”Monivuotisessa tiiviissä yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa esikuvien rooli on merkittävä. Mahtavaa että Toyota mahdollistaa jatkossakin unelmien tavoittelemista ja toteutumista lasten ja nuorten liikunnasta aina huippu-urheiluun asti.”, toteaa yhteistyöstä Suomen Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.


Kuva: Harri Kapustamäki /KIHU


Lue lisää:

Tokio 2020: Tähdelle ja Kotajalle paralympiahopeaa hyvin erityyppisin vivahtein

Matti Suur-Hamari liiteli Sloveniassa jääkiekkomaalivahdin kamoissa studion katossa

Paralympiakomitean ja Toyotan yhteistyö jatkuu Para School Day -konseptissa – kiertue laajenee

Kutsumme sinut mukaan mahdollistamaan avointa ja yhdenvertaista, urheilevaa ja liikkuvaa Suomea!