Hyvät muuvit -kokeilujakso alkoi Halisten palveluasunnoilla Turussa

Halisten palveluasuntojen asukkaita ja työntekijöitä Kurjenrahkan kansallispuiston esteettömässä luontotapahtumassa Suomen luonnon päivänä 28.8.

Suomen CP-liiton Halisten palveluasunnoilla Turussa on käynnistynyt Hyvät muuvit -kokeilujakso asukkaiden aktiivisuuden ja liikkumisen lisäämiseksi. Heti alkuun Halisten asukkaat pääsivät kokeilemaan erilaisia luonnossa liikkumisen apuvälineitä Kurjenrahkan kansallispuiston esteettömässä liikuntatapahtumassa Suomen luonnon päivänä 28.8.

Paralympiakomitean hallinnoima ja yhdessä muiden kumppaneiden kanssa toteuttama Hyvät muuvit -hanke edistää asumispalveluissa ja tukitoiminnan piirissä olevien vaikeavammaisten aikuisten ja mielenterveyskuntoutujien aktiivisuutta ja liikkumista. Hankekumppaneina toimivissa asumispalveluiden yksiköissä ja päiväkeskuksissa aktiivisempaa arkea suunnitellaan yhdessä asukkaiden ja keskusten toimintaan osallistuvien kuntoutujien sekä yksiköiden työntekijöiden kanssa. 

Halisten palveluasunnot on ollut alusta asti mukana Hyvät muuvit -hankkeessa, ja on hankkeen yhteistyöyksiköistä ainoa, jonka asiakkaat ovat vaikeavammaisia henkilöitä. Muissa yksiköissä asiakkaat ovat mielenterveyskuntoutujia. Kokeilujakson valmistelut aloitettiin keväällä 2021 Hyvät muuvit -tavoitteisiin perehtymällä sekä etänä että paikan päällä Halisilla järjestetyillä yhteisillä työpajoilla, joissa uutta liikunnallisempaa ja aktiivisempaa arkea yhteiskehiteltiin hankkeen toimintamallin mukaisesti palvelumuotoilutyökaluja käyttäen. Toimintatapa on ollut Halisilla uusi ja vaatinut opettelua, mutta myös aktivoinut keskustelemaan ja nostanut esiin tärkeitä arjen asioita. 

Elokuussa alkanut kokeilujakso kestää yhteensä 3 kuukautta, ja sen aikana testataan, kokeillaan ja toteutetaan valmistelun aikana esille tulleita ja ideoituja asioita ja aktiviteettejä Halisten asukkaiden arjessa. Tavoitteena on, että asukkaat ja työntekijät saavat kokeilujakson aikana paljon erilaisia kokemuksia ja oppeja, ja että parhaat niistä jäisivät elämään Halisten arkeen.

Kolmevuotisessa Hyvät muuvit -hankkeessa käynnistyi tänä syksynä viimeinen toimintavuosi, ja loppuvuoden aikana päästään tarkastelemaan, millaisia tuloksia on saatu Halisten kaltaisten hankekumppaneiden kanssa toteutetuista, jo päättyneistä pilottijaksoista.


Lue lisää:

Kun joku vähän potkii liikkeelle – Hyvät muuvit -kokeilujakso etenee Halisten palveluasunnoilla Turussa

Hyvät muuvit -hanke: Hyvinvointi, aktiivisuus ja yhteistyö lisääntyneet

Hyvät muuvit -kokeilujakso Näsinkulman klubitalolla Tampereella: Rohkeus liikkumiseen syntyy ennenkaikkea kokemuksen kautta

Hyvät muuvit -hanke

 

Kuvassa: Halisten palveluasuntojen asukkaita ja työntekijöitä Kurjenrahkan kansallispuistossa järjestetyssä esteettömässä luontotapahtumassa Suomen luonnon päivänä 28.8.2021.