Miten pääsen mukaan?

Special Olympics -toimintaan mukaan tulo tapahtuu useimmiten urheilulajin kautta. Urheiluseurat, kuntien liikuntatoimet ja paikalliset vammaisyhdistykset järjestävät urheilu- ja liikuntatoimintaa kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille ympäri Suomea. Harrastuspaikkaa voit etsiä Löydä oma seura -palvelun kautta. Tästä pääset löydä oma seura-palveluun.

Special Olympics Finland järjestää yhteistyössä lajiliittojen, urheiluopistojen ja muiden toimijoiden kanssa kaikille kehitysvammaisille urheilijoille avoimia valmennusleirejä. Lähtökohtana on, että valmennusleirejä järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa jokaisessa Special Olympics Finlandin alaisessa lajissa. Kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä järjestetään Special Olympics -monilajileiri, jossa on useita lajeja samanaikaisesti. Tulevia Special Olympics -valmennusleirejä löytyy Special Olympics -tapahtumista.

Kun harrastat omaa lajiasi aktiivisesti omalla kotipaikkakunnallasi, osallistut Special Olympics -valmennusleireille ja kotimaassa käytäviin lajisi kilpailuihin, sinulle aukeaa mahdollisuus päästä osallistumaan myös kansainvälisiin Special Olympics -kilpailuihin. Special Olympics -kesämaailmankisat ja -talvimaailmankisat järjestetään vuorotellen joka toinen vuosi ja lisäksi lajeittain järjestetään myös pienempiä kansainvälisiä Special Olympics -kilpailuja.

Lisätietoja Special Olympics -toimintaan mukaan pääsemisestä voit kysyä Special Olympics -lajipäällikkö Elina Ahtiaiselta, puh. 045 139 7373, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.