Alina Nyholm avasi suomalaisten kisaurakan elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Alina Nyholm 5km katujuoksun jälkeen.

Turkulainen Alina Nyholm aloitti Suomen joukkueen kisaurakan elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailuissa Australian Perthissä. Maksansiirron vuonna 2016 saanut Nyholm sijoittui 18–29-vuotiaiden sarjan viiden kilometrin katujuoksussa viidenneksi.

– Vähän epäonninen kisa. Ensimmäiset kolme kilometriä menivät hyvin, kunnes joku astui kannalle ja kenkä lähti jalasta. Sitten vasen takareisi kramppasi viimeisellä kilometrillä. Reitti sisälsi kaksi pitkää nousua ja rata oli kokonaisuudessaan raskas, Nyholm sanoi.

MM-kilpailut ovat Nyholmille uran toiset. Vuoden 2019 Newcastlen MM-kilpailujen lisäksi Turunseudun Kenttäurheilijoiden juoksija on ollut vuoden 2022 EM-kilpailuissa Oxfordissa. Perthin MM-kilpailussa Nyholmilla on edessään vielä 100 ja 200 metrin juoksukisat sekä 4x100 ja 4x400 metrin viestit kisojen loppupuolella.

Maanantaina ei suomalaisurheilijoita ole kisaamassa. Tiistaina lieksalainen Anne Tirronen on mukana uintikilpailuissa ja vantaalainen Joni Saarinen keilailussa. Suurin osa Suomen kahdeksan hengen joukkueesta osallistuu yleisurheiluun, joka käynnistyy torstaina.

Suomen joukkueen urheilijoiden esittelyt ja kisaohjelma löytyvät täältä

Elinsiirron saaneiden MM-kilpailut, Perth, Australia 13.–22.4.2023, 1. kilpailupäivä

Uutiset: Perth 2023

Suomen joukkueelle 12 mitalin saldo elinsiirron saaneiden MM-kilpailuista Australiasta

Ekström juoksi ensimmäiseen maailmanmestaruuteensa – Suomella kuuden mitalin päivä elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Anne Tirronen ui Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Tirroselle ja Saariselle nelossijat elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa Australiassa

Suomesta kahdeksan urheilijan joukkue elinsiirron saaneiden MM-kilpailuihin Australiaan