Anne Tirronen ui Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Anne Tirronen palkintojenjaossa

Lieksalainen Anne Tirronen voitti Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailuissa Australian Perthissä. Tirronen ui pronssille 400 metrin vapaauinnissa ajalla 8.48,87.

– Heti alkuverryttelystä lähtien tuntui hyvältä. Nesteytys oli kohdallaan ja olo rento. Vedot lähtivät tosi hyvin, ei olisi pystynyt parempaan suoritukseen. Tasapainoinen uinti, tyytyväinen Tirronen sanoi.

Tirronen urakoi keskiviikkona myös 50 metrin rintauinnin alkuerissä ja finaalissa. Sillä matkalla lieksalainen sijoittui viidenneksi.

Vuoden 2013 MM-kilpailuista asti elinsiirtourheilun arvokisoja kiertänyt Tirronen oli ennen kisoja harkinnut jopa lopettavansa kansainvälisen uransa Perthin kisoihin. Jo hyvissä ajoissa ennen reissuun lähtöä hän kuitenkin päätyi siihen, että ura saa jatkua.

– Hyvä fiilis on ja treenit alkavat kohti seuraavia kisoja, vahvisti Tirronen, joka osallistuu vielä Perthissä yleisurheilun puolella 4x400 metrin viestijuoksuun perjantaina.

Yleisurheilukilpailut käynnistyvät torstaina, ja mukana on kuusi Suomen joukkueen kahdeksasta urheilijasta. Torstaina myös Erik Lintula osallistuu pöytätennisturnaukseen.

Suomen joukkueen urheilijoiden esittelyt ja kisaohjelma löytyvät täältä

Elinsiirron saaneiden MM-kilpailut, Perth, Australia 13.–22.4.2023, 4. kilpailupäivä

Uutiset: Perth 2023

Suomen joukkueelle 12 mitalin saldo elinsiirron saaneiden MM-kilpailuista Australiasta

Ekström juoksi ensimmäiseen maailmanmestaruuteensa – Suomella kuuden mitalin päivä elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Tirroselle ja Saariselle nelossijat elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa Australiassa

Alina Nyholm avasi suomalaisten kisaurakan elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Suomesta kahdeksan urheilijan joukkue elinsiirron saaneiden MM-kilpailuihin Australiaan