OP Ryhmä lahjoittaa 50 000 euroa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastamisen tueksi Maailman arvokkain pelipaita -keräykseen

Maailman arvokkain pelipaita -ryhmäkuva

OP Ryhmä lahjoittaa 50 000 euroa Suomen Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -keräykseen. Tukisumma kohdistetaan erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastamista tukevaan Paralympiakomitean Valtti-ohjelmaan, jossa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastus, sekä Para Junior Gamesin mahdollistamiseen 400:lle vammaiselle lapselle ja nuorelle.

- Tällä lahjoituksella haluamme tukea sitä, että jokaisella erityistä tukea kaipaavalla lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia tapoja liikkua ja löytää itselleen harrastus. Suomen suurimpana finanssiryhmänä haluamme edistää yhdenvertaisuutta sekä lasten ja nuorten hyvinvointia, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Inhimillisen virheen takia Paralympiakomitealta jäi saamatta noin kahden miljoonan euron suuruinen valtionavustus vuodelle 2023. Tämä aiheutti sen, että monet Paralympiakomitean tärkeät toiminnot, jotka vaikuttavat suoraan vammaisten henkilöiden – erityisesti vammaisten lasten ja nuorten – urheilemisen ja liikunnan harrastamisen mahdollisuuksiin, joutuivat uhan alle.

Paralympiakomitea käynnisti maaliskuussa Maailman arvokkain pelipaita -keräyksen, jonka avulla budjettivajetta pyritään kuromaan umpeen. Pelipaita symboloi vammaisille lapsille ja nuorille mahdollisuutta urheilla ja harrastaa. Keräykseen lahjoittaneet yksityishenkilöt ja yritykset saavat nimensä Paralympiarahasto.fi-sivustolla olevaan virtuaaliseen pelipaitaan, joka täyttyy 31.12.2023 asti sponsoreista sitä mukaa, kun lahjoituksia kertyy.

Yksi uhan alle joutuneita Paralympiakomitean toiminnoista on Valtti-ohjelma, johon OP suuntasi tukensa. Perheet, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori, voivat hakea keväällä mukaan ohjelmaan ja tultuaan valituksi he saavat oman henkilökohtaisen Valtti-ohjaajan, joka saattelee lapsen tai nuoren liikuntaharrastuksen pariin.

Valtit ovat pääasiassa liikunta- ja kuntoutusalan opiskelijoita ohjelman yhteistyöoppilaitoksista eri puolilta Suomea. He tutustuvat ohjattavaansa ja perehtyvät paikkakunnan harrastustarjontaan. Tämän pohjalta he rakentavat ohjattavalleen liikuntakokeilusuunnitelman, joka sisältää eri lajien ja liikuntamuotojen kokeiluja.

Valtti-ohjelmassa on vuodesta 2016 alkaen etsitty harrastusta lähes 1300 lapselle ja nuorelle. Heistä 45 prosenttia on löytänyt harrastuksen suoraan ohjelman kautta ja 60 prosenttia on saanut idean mahdolliseen harrastukseen tulevaisuudessa. Valtti-ohjelman läpivienti kustantaa Paralympiakomitealle yksittäisen perheen osalta 500 euroa, ja OP:n tuen avulla mahdollistetaan 60 lapselle tai nuorelle tilaisuus löytää Valtin avulla oma harrastus.

Paralympiakomitean tämänvuotisten talousvaikeuksien vuoksi kaksipäiväisiksi tarkoitetut Para Junior Games -kisat tiivistyvät, mutta OP:n lahjoituksen myötä mahdollistetaan yksipäiväinen tapahtuma ja virallinen Maailman arvokkain pelipaita 400:lle Para Junior Games -tapahtumaan osallistuville lapselle ja nuorelle. Pelipaidat jaetaan kisailijoille paikan päällä Jyväskylän Hipposhallissa 29.11. kello 8.30 alkaen, joten luvassa on todellista liikunnan riemua.

- Olemme äärimmäisen kiitollisia tästä tärkeästä avusta, jolla saamme sekä turvattua merkittävälle määrälle lapsia ja nuoria mahdollisuuden päästä harrastamaan että huipennettua tänäkin vuonna Paranuorten vuoden rakastettuihin Para Junior Games -kisoihin. Paraurheilu tarvitsee OP:n kaltaisia rohkeita tukijoita, jotta meillä on aktiivisia harrastajia ja kilpailijoita myös tulevaisuudessa, iloitsee Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.


Katso video: Para Junior Games

Katso video: Valtti-ohjelma

 

Lisätiedot:

Katri Heikkinen
OP
050 301 7234
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Timo Mäkynen
Suomen Paralympiakomitea
040 159 8199
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää:

Telma ja Kalevi Kronholmin säätiö lahjoittaa 50 000 euroa vammaisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen tukemiseen

Invalidiliitto-konsernilta 10 000 euroa vammaisten lasten ja nuorten liikuntaan

LähiTapiola lahjoittaa 50 000 euroa erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntaharrastusten etsintään

JYSK lahjoittaa 21 136 euroa Special Olympics -kisajoukkueen hyväksi

 

Auta pelastamaan paraurheilu:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.

 

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää Maailman arvokkain pelipaita -kampanjasta tai yhteistyöstä Paralympiakomitean kanssa: