Liiku terveemmäksi esteettä -kiertue 2015

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry on vetovastuussa vuoden 2015 kansallisesta Liiku terveemmäksi -kampanjasta. Vuoden teemana on liikunnan esteettömyys ja saavutettavuus.

Vuoden aikana viidellä paikkakunnalla kiertävän Liiku terveemmäksi esteettä -kiertueen tapahtumapäiviin kuuluvat esteettömyysseminaari (klo 12.00–16.00) sekä liikuntakokeiluja tarjoava Sporttitori (klo 16.00–18.00). Kiertue huipentuu Tampereella 5.11. Apuvälinemessujen ja Liikuntamaan yhteydessä järjestettävään päätösseminaariin.

Liiku terveemmäksi esteettä -seminaarit 2015 klo 12.00–16.00

Seminaareissa esitellään esteettömyyttä laaja-alaisesti eri näkökulmista liikuntatilojen suunnittelusta vammaispalvelujen toimivuuteen. Puhujina ovat mm. arkkitehdit Kirsti Pesola (Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE), Niina Kilpelä (Kynnys ry) ja Hanna-Leena Rissanen (Näkövammaisten Keskusliitto ry), Valtakunnallisen vammaisneuvoston Tea Hoffrén sekä VAU:n liikuntatilojen esteettömyyskartoittajat.

Seminaari on maksuton. Seminaariin ilmoittautuminen osoitteessa www.invalidiliitto.fi/jarjestokoulutus tai puhelimitse toimistosihteeri Tarja Lukjanov, puh. (09) 613 191.

Lisätiedot:

  • VAU ry, Jukka Parviainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 045 677 0516
  • Invalidiliitto ry, Marika Nordlund, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 492 3020

Esteettömyyskiertueen järjestävät Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen, Näkövammaisten Keskusliitto ry:n, Valtakunnallisen vammaisneuvoston ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Sporttitori-kokeilutapahtumat

Liiku terveemmäksi esteettä -tapahtumien yhteydessä järjestettävällä Sporttitorilla on kokeiltavana erilaisia matalan kynnyksen liikuntalajeja, kuten sisäkurlingia, vatsalautapujottelua, sovellettuja pöytäpelejä ja puhallustikkaa. Perheen pienimmille on tarjolla myös temppurata.

Sporttitorilla pääsee tutustumaan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n vuokrattaviin apuvälineisiin. Kokeiltavina on mm. pyörätuolilajien pelituoleja ja laskettelukelkkoja. Esillä olevat apuvälineet vaihtelevat hieman paikkakunnan mukaan.

Sporttitorin esteettömyysinfossa pääsee kokeilemaan omia esteettömyyskartoittajan taitojaan mittaamalla rampin kaltevuutta ja valaistuksen voimakkuutta. Kaupungin liikuntatoimi ja kansanterveys- ja vammaisjärjestöt esittelevät tarjontaansa Sporttitorin yhteydessä.

Sporttitorille on vapaa pääsy.

Sporttitori-kokeilutapahtumat 2015 klo 16.00–18.00

Seminaarimateriaalit