Kumppanit

Special Olympics Finland on tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Special Olympics -liikkeen tehtävänä niin maailmalla kuin Suomessakin on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma. Special Olympics Finland on osa kansainvälistä Special Olympics -järjestöä.

Yhteistyö Special Olympics -toiminnan kanssa antaa yrityksille mahdollisuuden toteuttaa yritysvastuullista toimintaa uudella tavalla.

HAE TÄLLÄ LOMAKKEELLA MUKAAN SISUJENGIN TUKIJAKSI!

Suomi on osallistunut Special Olympics Maailmankisoihin Itävallassa vuonna 1993 järjestetyistä talvimaailmankisoista lähtien. Suomen joukkuetta ei koota pelkän menestyksen mukaan, vaan tavoitteena on tarjota kilpailukokemus mahdollisimman monelle kehitysvammaiselle lajiharrastajalle. Suomen joukkuetta kutsutaan nimellä "Sisujengi", joka tähtää seuraavaksi Torinossa 5.-17.3.2025 käytäviin talvilajien Special Olympics Maailmankisoihin. Seuraavat kesälajien Special Olympics Maailmankisat järjestetään vuonna 2027 Santiagossa, Chilessä.

Tämän tärkeän toiminnan mahdollistamiseksi tarvitsemme joukkoomme lisää yhteistyökumppaneita. Suuri kiitos jokaiselle jo yhteistyötä tekevälle!

Katso alta esimerkkejä yhteistyöstä, ota heti yhteyttä ja lähde Sisujengin mukaan #SamassaJengissä!

Special Olympics Yhteistyökumppanit 2024

 

 

Special Olympics Finland Pääyhteistyökumppanit

Toyota

Toyota tekee Suomessa Paralympiakomitean kanssa tiivistä yhteistyötä #StartYourImpossible -teeman ympärillä Para School Day -kiertueen mahdollistamisessa, Suomen Paralympiajoukkueen tukemisessa ja tuoreimpana Special Olympics Finland -yhteistyön kautta.

Yhteistyön myötä yritys haluaa luoda mahdollisuuksia säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen, sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja koko yhteisön kanssa.

Special Olympics Finland Yhteistyökumppanit

Fazer

Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä Fazer mahdollistaa jokaiselle päivän parhaista hetkistä nauttimisen. Fazer Leipomoiden Oululainen Reilu -brändi tukee Special Olympics -toimintaa rahallisen tuen lisäksi näkyvyydellä Reilu-pakkauksissa, Fazer Experience -vierailukeskuksessa ja myymälämateriaaleissa, sekä eri tapahtumien kautta.

Fazerin ja Suomen Paralympiakomitean yhteistyön tavoitteena on tukea yhdenvertaista suomalaista liikuntakulttuuria sekä tuoda lisää näkyvyyttä Special Olympics -toiminnalle ja Sisujengille suomalaisille tutun Oululainen Reilu -brändin kautta.

Fat Pipe

Fat Pipe toimii samassa jengissä Torinon 2025 talvimaailmankisoihin tähtäävän Special Olympics Finlandin sekä Suomen sähköpyörätuolisalibandyn maajoukkueen salibandyvarusteiden toimittajana. Yrityksen kaikki tuotteet on suunniteltu Suomessa, ja mailojen tuotekehitys ja kokoonpano tapahtuvat omissa toimitiloissa Helsingin Vartiokylässä.

Fat Pipe haluaa yhteistyön myötä mahdollistaa salibandyn kaikille. ”Salibandyn harrastaminen kaikissa muodoissa on Fat Pipen sydäntä lähellä ja haluamme olla mahdollistamassa tätä lajia kaikille sitä kiinnostuneille.”

Elämysmatkat

Elämys Group on suomalainen matkanjärjestäjä ja matkatoimisto, joka on kuljettanut Special Olympics joukkueita eri kisoihin ympäri maailman. Yrityksen erikoisosaamiseen kuuluu esteetön matkustus.

Ullmax

Ullmaxin visiona on aktiivisen vapaa-ajan mahdollistaminen aivan jokaiselle. Ullmax on mukana tukemassa Special Olympics -toimintaa merinovillaisten alusasujen myötä. Yritys on mukana tukemassa seuratoimintaa ja antanut tukensa paraurheilulle myös lahjoituksilla Paralympiarahastoon.

Subsoccer

Subsoccer on suomalainen yritys, jonka tavoitteena on innostaa suomalaiset liikkumaan uudenlaisten innovatiivisten tuotteiden avulla. Yrityksen päätuotteena on Suomessa kehitetty Subsoccer-penkkijalkapallopeli, joka kehittää koordinaatiota ja keskivartalolihaksia.

Subsoccerin avulla esimerkiksi kehitysvammaiset henkilöt voivat pelata jalkapalloa matalalla kynnyksellä vaikka yhdessä jalkapalloammattilaisten kanssa.

Huuto.net

Huuto.net on Special Olympics -toiminnan yhteistyökumppani ja ilolla mukana edistämässä yhteistyöllä Special Olympics -toimintaa lasten ja nuorten toiminnasta alkaen. Osana yhteistyötä Huuto.net on ollut mukana toteuttamassa sivustolleen esimerkiksi Maailman arvokkain pelipaita -kauppapaikan, jonka myyntituotoilla on tuettu Special Olympics Finlandin toimintaa.

OGG Finland

Suomalaisyritys OGG Finland eli Office Goes Green tarjoaa ympäristöystävällisiä mainos- ja liikelahjoja. Paralympiakomitean ja Special Olympics -toiminnan tueksi tarjoamat tuotteet on valmistettu muun muassa kierrätysmateriaaleista, biomuoveista ja luonnonmateriaaleista. Suomalaisyrityksen valikoimista löytyy myös paljon luomu- ja Fairtrade-tuotteita. Yritys on edistänyt vastuullista toimintaa myös lahjoituksilla paraurheilun tueksi.

Lue lisää:

Mikä on Special Olympics?

Tarkempaa tietoa ja tuoreimmat uutiset Special Olympics Finland -sivuilla

Miksi minun pitäisi kiinnostua tästä ja muita kysymyksiä ja vastauksia Special Olympics -maailmankisoista

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja liity mukaan!

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista