Kumppanit

Suomen paralympiajoukkue muodostaa yhdessä Suomen olympiajoukkueen kanssa koko Suomen kansaa inspiroivan ja liikuttavan Pohjoisen tähdet -kokonaisuuden. Paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuudet solmitaan Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Kahdet seuraavat paralympialaiset käydään Euroopassa: kesäparalympialaiset elokuussa 2024 Ranskan Pariisissa ja talviparalympialaiset maaliskuussa 2026 Italian Milanossa ja Cortinassa.

Ensimmäiset valinnat Suomen paralympiajoukkueeseen Pariisiin 2024 julkaistiin kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2023.

Suomen paralympiajoukkueen yhteistyökumppanina pääset osaksi joukkueen huomattavaa kisa-aikojen näkyvyyttä ja tekemään sen yhteydessä tavoittavia aktivointeja ja esilletuontia. Saat käyttöösi valmiita hyödynnettäviä materiaaleja ja pääset viestimään yhteisistä teoistamme yhdenvertaisen urheilun eteen.

Saat hyödynnettäväksesi myös maailmasta entistä yhdenvertaisempaa tavoittelevan kansainvälisen WeThe15-kampanjan materiaalia, jota voit hyödyntää omassa viestintätyössäsi sosiaalisen vastuuden alueella.

Lue: JYSKin tyynykampanja kannustaa taas kultaunelmiin

Ota yhteyttä ja liity mukaan!

Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppanit ja Yhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppanit

TOYOTA
Toyota on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani sekä Kansainvälisen Paralympiakomitean yhteistyökumppani. Suomen Paralympiajoukkueen lisäksi Toyota on mukana mahdollistamassa muun muassa Para School Day -koulukiertuetta sekä Special Olympics Finlandin toimintaa.

JYSK
Huonekaluyritys JYSK on paraurheilun näkyvä tukija Suomessa ja monessa muussa Euroopan maassa. Yrityksellä on pitkä historia paralympiaurheilun tukemisessa, mikä on syventänyt yhteistyötä esimerkiksi myyntikampanjoiden osalta myös Pohjoismaiden kesken.

BORENIUS ASIANAJOTOIMISTO
Borenius on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani, ja toimii Paralympiakomitean lainopillisena neuvonantajana. Yrityksen asiantuntijuus oli tärkeässä roolissa muun muassa Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistymisprosessissa, ja yritys toimii paraurheilun tukemisessa rohkeana edelläkävijänä omalla alallaan.

VEIKKAUS
Veikkaus on suomalaisen liikunnan, urheilun ja kansalaistoiminnan vahva taustavoima. Veikkaus tuo esille vaikuttavia urheilijatarinoita ja liikuttaa suomalaisia. Suomen Paralympiajoukkueen Pääyhteistyokumppanina Veikkaus tunnistaa suomalaisen huippu-urheilun yhtenä kokonaisuutena riippumatta siitä, ovatko urheilijat vammaisurheilijoita tai vammattomia.

Yhteistyökumppanit

SPRING HOUSE
Työvoima- ja urapalveluihin sekä henkilöstövalmennukseen keskittyvä Spring House valmentaa vuosittain yli 20 000 työnhakijaa uudelle uralle. StaffPoint-konserniin kuuluvan yrityksen erityisosaamista on työskentely muun muassa osatyökykyisten kanssa.

TRIMBLE SOLUTIONS OY
Trimble Solutions on digitaalisten tietomallien käytön edelläkävijä, joka tarjoaa rakennus-, energianjakelu- ja vesihuoltoyhtiöille sekä kunta-asiakkailleen ratkaisuja, joilla saavutetaan merkittäviä hyötyjä ja kilpailuetua. ”Transforming the Way the World Works” tarkoittaa yhteistyössä halua muuttaa yhdessä maailmaa.

LED FUTURE
LED Future on suomalainen yritys, jolla on syvällinen ammattitaito materiaalien, ajoneuvojen, tilojen ja pienten esineiden UVC-LED -desinfioinnista. LED Futuren innovaatioita käytetään esimerkiksi sairaaloissa, lentokentillä ja ambulansseissa, ja yritys toimittaa desinfiointilaitteet muun muassa Suomen Olympia- ja Paralympiajoukkueiden käyttöön Tokion ja Pekingin kisakylään. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esille suomalaista osaamista eri desinfiointiratkaisuista paraurheilun yhteydessä.

CHS GROUP
CHS vastaa Suomen Paralympiajoukkueen rahtikuljetuksista paralympialaisiin. "Haluamme olla tukemassa Suomen urheilijoita, ja varmistamassa, että urheilijat pystyvät keskittymään treenaamiseen ja kilpailemiseen. Me hoidamme välineet sujuvasti perille", CHS Groupin kaupallinen johtaja Juha Harjula tiivistää.

ICEPEAK
Luhta Sportswear Companyn brändi ICEPEAK on Suomen Paralympiajoukkueen virallinen vaatettaja. Suomalainen osaaminen näkyy vahvasti Tokion paralympialaisiin valmistautuvan joukkueen vaatetuksessa.

ELÄMYSMATKAT
Paralympiajoukkueen matkanjärjestäjäkumppani Elämysmatkat vastaa paralympialaisten matkanjärjestäjäpalveluista sekä kisamatkojen ja lippujen myynnistä Suomessa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota paralympialaisiin matkaaville parhaat kisamatkaan liittyvät palvelut niin urheilijoiden läheisille, kannattajille kuin yhteistyökumppaneillekin.

PUNAMUSTA
PunaMusta Oy tarjoaa Paralympiakomitealle yritysnäkyvyyden ja painamisen palveluita sanoma- ja aikakauslehtien painamisesta graafiseen suunnitteluun, mainospainotuotteisiin, brändinhallinnan työkaluihin ja suurkuvaratkaisuihin. Yritys tarjoaa tehokkaita työkaluja brändin ja aineistojen hallintaan, tilaamiseen sekä digitaaliseen julkaisemiseen. 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet ovat yrityksen erikoisuus, ja ympäristövastuu keskeinen arvo.

CTN
CTN on suomalainen, cryoterapia- ja palautumisteknologialaitteita valmistava ja maailmanlaajuisesti myyvä yritys, joka takaa huippukylmähoitojen saatavuuden Suomen paralympiajoukkueelle. Yritykselle on kunnia-asia olla auttamassa Suomen paralympiajoukkueen urheilijoita palautumaan nopeammin, urheilemaan ilman kipuja ja edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia.

SEO
Arviolta 15 prosentilla suomalaisista on jokin vamma. SEOn ja Paralympiakomitean yhteistyön olennaisin osa on sosiaalisen vastuun edistäminen. Yhteistyö Paralympiakomitean kanssa on olennainen osa SEO:n vastuullisuusohjelmaa. SEO:n urheilijalähettiläänä toimii Energiaa-tiimin urheilija Henry Manni. Yrityksen toteuttamat matalan kynnyksen liikuntakokeilut paralajien parissa osoittavat, että hyvinvointi kuuluu kaikille!

TREMEDIA
Kotimainen digitaalinen mainostoimisto Tremedia kokee yhdenvertaisen urheilun ja liikunnan tukemisen sydämen asiana. Yhteistyössä erityisesti digitaalisten sisältöjen saavutettavuus on erityisen tärkeä asia, jotta tavoitamme yhdessä kohderyhmään liittyvät henkilöt ja saamme kaikki liikkumaan. “Vahvan arvopohjaisen yhteistyön lisäksi on ilo jakaa osaamistamme myös Paralympiakomitean ja sen verkoston avuksi”, Tremedian toimitusjohtaja Kai Manninen iloitsee.

OCEAN OUTDOOR
Digitaaliseen ulkomainontaan erikoistunut Ocean Outdoor Finland on solminut vuoteen 2028 jatkuvan yhteistyösopimuksen Suomen olympia- ja paralympiajoukkueen kanssa. Sopimuksen myötä paralympiahuuma näkyy valtakunnallisesti ulkomainospinnoilla Helsingistä Rovaniemelle. Yhteistyön myötä Pohjoisen tähdet ja joukkueen tukijat näkyvät perinteisen kotikatsomon lisäksi entistä enemmän myös siellä, missä ihmiset liikkuvat.

PARALYMPIC TRAINING CENTER PAJULAHTI
Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja Suomen Paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista tukea ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun. Suomen ensimmäinen Paralympic Training Center on Liikuntakeskus Pajulahti Lahden Nastolassa.

Lue tästä lisätietoa Paralympic Training Center -yhteistyöstä

Tulevaisuuden Tähdet

Suomen Paralympiakomitean koordinoimaan Tulevaisuuden tähdet -ryhmään valitaan vuosittain noin 20 omassa lajissaan lupaavaa paraurheilijaa valmentautumaan pidemmälle kohti huippu-urheilun vaatimaa tasoa. Tulevaisuuden tähdet leireilevät vuoden aikana Paralympic Training Centerissä, Pajulahden Urheiluopistossa. Fennialle on tärkeää saada olla tsemppaamassa Tulevaisuuden tähtiä heidän matkallaan ja tukea ryhmäläisten kehitystä kohti omaa parastaan, minne asti se johtaakaan. Et ole olemassa vain yhtä, vaan monta mahdollista tulevaisuutta!

Lue tästä lisätietoa Tulevaisuuden Tähdet -yhteistyöstä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja lähde rohkeasti mukaan edelläkävijöiden joukkoon!

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista