Kuukauden vapaaehtoinen: Anja Kiman vetämään sulkapalloryhmään on helppo tulla ja sen kautta voi ponnistaa kansainvälisiinkin peleihin

HIY:n parasulkapalloryhmä. Keskellä alhaalla Anja Kima.

Paralympiakomitean marraskuun Kuukauden vapaaehtoinen Anja Kima vetää Helsingin Invalidien Yhdistyksen parasulkapalloryhmää, joka tarjoaa arvokkaan väylän aloittelijoille hienon lajin pariin. Ehdota seuraavaa Kuukauden vapaaehtoista tästä.

Kun Anja Kima perheineen muutti Espoosta Vantaalle 1980-luvun alussa, tuli ajankohtaiseksi keksiä perheelle jotain yhteistä tekemistä.

– Läheisellä koululla oli mahdollisuus käydä pelaamassa sulkapalloa. Alun perin meidän poikien piti tulla vain katsomaan aikuisten pelaamista, mutta melko pian pelattiinkin koko perhe, Kima kertaa.

Siitä alkoi Anja Kiman matka sulkapallon parissa. Nuorempana hän kilpailikin, mutta jo pitkään oma pelaaminen on ollut puhdasta harrastamista.

Vuonna 2011 Kiman tuolloin jo aikuinen poika vammautui. Se toi perheen sulkapalloharrastukseen uuden tason.

– Löydettiin parasulkapallo VaSuPan lajiesittelyssä ja myöhemmin saatiin tietoa Helsingin Invalidien Yhdistyksen sulkapallovuorosta.

Ei aikaakaan, kun Anja Kima oli itsekin mukana HIY:n vuorolla ohjaajana ja yhteyshenkilönä. Hän toimi myös pari vuotta jäsenenä VaSuPan hallituksessa.

Kiman vetämät HIY:n sulkapallovuorot Validia Kuntoutuksen salissa ja Ruskeasuon urheiluhallilla ovat viimeisen vuosikymmenen aikana toimineet mainiona väylänä parasulkapalloilun pariin lajista kiinnostuneille.

– Tämä on matalan kynnyksen pelipaikka, enemmän sellaista höntsäpalloilua. Niiden pelaajien, jotka haluavat kilpailemaan ja kansainvälisille kentille, kannattaa hakeutua meiltä ammattimaisempaan valmennukseen.

Nykyään HIY:llä on vain yksi viikoittainen vuoro, lauantaisin Ruskeasuolla. Invalidiyhdistyksen jäsenille osallistumismaksu on halvempi, mutta vuoro on kaikille avoin. Lapsille ja nuorille (alle 23-v) osallistuminen on ilmaista.

– On hirveän tärkeää, että nuoret pääsevät mukaan. Syksyisin meillä käy myös Valtti-ohjelmaan osallistuvia lapsia ja nuoria tutustumassa lajiin. Valtti-ohjelman kautta aina joku jää mukaankin.

Kaikkiaan vuorolla käy avustajineen vajaa 20 henkilöä. Anja Kima toivoo, että lähitulevaisuudessa HIY:lle saataisiin taas toinenkin viikoittainen vuoro, sillä tilausta pelaamiselle on.

– Sulkapallo on kiva laji, ja teen tätä puhtaasti rakkaudesta lajiin. Myös sosiaalinen puoli on tässä tärkeässä roolissa. Ihmiset tulevat vuosien saatossa tutuksi ja monista tulee hyviä kavereitakin, Kima summaa.

EHDOTA KUUKAUDEN VAPAAEHTOISTA!

Suomen Paralympiakomitea nostaa vapaaehtoistoimijoiden tekemää arvokasta työtä valokeilaan Kuukauden vapaaehtoinen -juttusarjassa, jossa esitellään vapaaehtoistyötä paraurheilun tai soveltavan liikunnan parissa tekeviä henkilöitä.

Kuukauden vapaaehtoinen voi toimia urheiluseuran tai paikallisyhdistyksen riveissä tai olla jollain muulla tavalla tekemisissä paraurheilun tai soveltavan liikunnan kanssa. Kuukauden vapaaehtoinen valitaan sähköisen ilmiantolomakkeen kautta tulleiden ehdotusten joukosta.

Anna oma ehdotuksesi Kuukauden vapaaehtoiseksi tästä

Kuukauden vapaaehtoiseksi ei voi ilmoittaa itseään, vaan ehdotuksen tulee tulla toisen henkilön/tahon tekemänä. Ehdotuksen yhteyteen kirjoitetaan lyhyet perustelut, miksi juuri tämä henkilö olisi hyvä Kuukauden vapaaehtoiseksi.

Jos ehdotat henkilöä tammikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi ja hän ei tule valituksi, häntä ei tarvitse ehdottaa uudestaan. Aiemmat ehdotukset huomioidaan tulevien kuukausien valintaprosessissa. Sama henkilö/taho voi ehdottaa myös useampaa Kuukauden vapaaehtoista. Yhteen lomakkeeseen tulee kuitenkin laittaa vain yhden ehdotettavan nimi.

Kuukauden vapaaehtoinen -artikkeli julkaistaan kunkin kuukauden päätteeksi. Ehdotuksia Kuukauden vapaaehtoiseksi voi lähettää milloin tahansa.

Kuukauden vapaaehtoiset

 

HALUATKO TULLA MUKAAN TOIMINTAAN?

Liity Paralympiakomitean vapaaehtoisten listalle tästä

Vapaaehtoiset koulutetaan tapahtumakohtaisesti, ja usein lajista ja työtehtävistä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tapahtumista lähetetään viestiä vapaaehtoisille, jotka ovat listalle ilmoittautuneet. Tapahtumien määrä ja vapaaehtoisten tarve vaihtelee.