Sokkopingiksen säännöt

Para Junior Games säännöt saattavat poiketa lajiin virallisista kansainvälisistä säännöistä. Nämä säännöt ovat laadittu juuri matalankynnyksen Para Junior Games kilpailuja varten.

 

SOKKOPINGIS

Pelin kulku
Sokkopingis muistuttaa säännöiltään pöytätennistä. Pelin tarkoituksena on lyödä pallo mailalla sivuseinän kautta, pöydän pintaa myöten tai keskiseinän alitse vastustajan maalisyvennykseen. Se pelaaja, joka ensin saavuttaa 11 pistettä vähintään kahden pisteen erolla vastustajaan, on erän voittaja. Pelaajat käyttävät läpinäkymättömiä silmäsuojia.

Turnausjärjestäjä voi myös määrätä turnausaikataulussa pysymisen turvaamiseksi otteluihin ns. aikarajan. Jos ottelua pelataan aikarajalla, pelin voittaa se pelaaja, joka on aikarajan täyttyessä johtoasemassa. Tasatilanteessa suoritetaan uusi arvonta syöttövuorosta ja seuraavan pisteen saanut pelaaja voittaa ottelun.

Syöttö
Pelaaja syöttää palloa kaksi kertaa peräkkäin ja sen jälkeen syöttövuoro vaihtuu. Syötössä aloituspallon pitää koskettaa syöttäjän puoleista sivuseinää ennen kuin se alittaa keskiseinän.

Pisteet
Pelaaja saa kaksi pistettä lyödessään pallon vastustajan maalisyvennykseen. Pelaaja saa pisteen, kun vastustaja lyö pallon keskiseinään, lyö pallon ulos pöydältä tai koskettaa palloon muulla kuin mailalla tai mailakädellä.

Varusteet
Sokkopingispöytä, puinen sokkopingismaila ja helisevä noin tennispallon kokoinen sokkopingispallo sekä pelaajan henkilökohtaisina välineinä silmäsuojat ja pelikäsine tai rystyssuoja mailakädessä.

Lisätietoja sokkopingiksestä
Suomen Paralympiakomitea

Petri Räbinä, puh. 050 596 5014, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.