Para Junior Games

Nuori tyttö pelaamassa sokkopingistä ja kaksi nuorta poikaa kisaamassa kentän poikki pyörätuoleilla. Tekstillä Para Junior Games -logo ja
 

Para Junior Games on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien sekä elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten oma kilpailutapahtuma

Jo vuosikymmenien ajan järjestetyt alle 19-vuotiaiden vammaisten ja liikuntaan tukea tarvitsevien lasten ja nuorten rakastetut Junior Games -kilpailut uudistettiin vuonna 2022 syksyisin Jyväskylässä järjestettäväksi Para Junior Games -kilpailutapahtumaksi.

Kilpailut ovat maksuttomat ja kisailemaan voi tulla, vaikkei olisi vielä minkään kilpailulajin harrastaja. Tapahtuma on matalan kynnyksen kokeilutapahtuma.

Seuraavat kisat

Vuonna 2023 Para Junior Games -kisat kilpaillaan yhden päivän aikana Jyväskylässä 29.11.2023.
 
 
 

Lajit

Para Junior Games -kisojen lajikirjo on monipuolinen, ja jokaiselle on tarjolla jotakin vammasta riippumatta.
 
Tutustu kilpailu- ja harrastesarjan lajeihin tarkemmin:


Yleisurheilun kolmiottelu

Sukkulaviesti

Sokkopingis

Boccia

Maalipallo


 

Sarjat ja luokittelut

Kaikki alle 19-vuotiaat vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret sekä elinsiirron saaneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita Para Junior Games -kisoihin.
 
Kilpailijat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan eri luokkiin. Jos urheilija on tulossa ensimmäistä kertaa kisoihin ja kilpailuluokka on epäselvä, luokittelu tehdään kisapaikalla.
 
Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne. Tarkemmat tiedot kisojen luokittelusta löytyvät Para Junior Games -materiaaleista. 
 
  

Palkinnot

Para Junior Games -kisoissa on sekä kilpasarjat, joissa Para Junior Games -mitalit jaetaan sarjojen kolmelle parhaalle, että harrastesarjat, joissa palkitaan kaikki osallistujat osallistumismitalein.
 
Joukkuelajien voittajajoukkueet saavat Para Junior Games -pokaalin. Kaikille kilpailijoille jaetaan Para Junior Games -diplomi. Erikoispalkintona jaetaan Paras Kannustus -kiertopalkinto, joka on täynnä karkkia.

 

Valmistaudu kilpailuihin

Para Junior Games -kilpailut ovat todella matalan kynnyksen tapahtuma. Voit kuitenkin valmistautua kisoihin Junior Games - koulussa ja kotona -materiaalin avulla.


Näin sovellat Para Junior Games -lajeja kotona

Koronaviruspandemian vuoksi kevään 2021 Junior Games -kisoja ei valitettavasti pystytty järjestämään perinteiseen tapaan. Sen sijaan loimme materiaalin, jonka avulla Junior Games -lajeja voi harjoitella kotona ja koulussa.

Lataa: Junior Games - koulussa ja kotona - Näin sovellat Junior Games -opasvihko (pdf)


Syksyn 2020 Junior Games -kisatapahtuman korvasi liikunnallinen videokilpailu eli ETÄ-JG-kisa, joka huipentui Live Show´hun marraskuussa 2020. 

Tutustu syksyn 2020 ETÄ-JG-kisojen videoihin tästä

 

 

Junior Games -kilpailujen historia

Junior Games -historiikissa järjestäjät, ohjaajat ja osallistujat muistelevat Junior Games -kisoja 1980-luvulta lähtien.

Lataa historiikki sivun alalaidan valikosta ja tutustu siihen, kuinka kisatapahtuma on kehittynyt vuosien varrella!

Lataa materiaalia:

Lisätiedot