Para Junior Games

Para Junior Games -logokuva
 
Junior Games -kilpailut kokevat suuren muutoksen vuonna 2022. Perinteisiä kevään Kuortaneen Junior Games -kilpailuja ei jatkossa järjestetä, mutta Kuortaneelta moni laji siirtyy syksylle Jyväskylän Para Junior Games -kilpailuihin. Jyväskylässä kilpailut ovat jatkossa kaksipäiväiset.
 

Seuraavat kisat

Seuraavat Para Junior Games -kisat kilpaillaan Jyväskylässä 30.11-1.12.2022. Lisäämme tälle sivulle ohjeet ilmoittautumiseen ja linkin tapahtumasivulle lähempänä kilpailuita. Kilpailut ovat maksuttomat ja kisailemaan voi tulla, vaikkei olisi vielä edes lajin harrastaja. Tapahtuma on matalankynnyksen kokeilutapahtuma.

 

Lajit

Lajikirjo on monipuolinen ja jokaiselle on jotakin vammasta riippumatta. Lajeja klikkaamalla pääset tutustumaan paremmin kyseiseen lajiin. Kaikista lajeista, kuten puhallustikasta ei lajisivua ole.

Keskiviikkona 30.11.

Yleisurheilun kolmiottelu

Sukkulaviesti

Sokkopingis

Boccia

Puhallustikka

Torstaina 1.12.

Uinti

Uintiviestit

Maalipallo

 

Sarjat ja luokittelut

Kaikki alle 19-vuotiaat vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret sekä elinsiirron saaneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita Para Junior Games -kisoihin. Kilpailijat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan eri luokkiin. Jos urheilija on tulossa ensimmäistä kertaa kisoihin ja kilpailuluokka on epäselvä, luokittelu tehdään kisapaikalla. Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne.

Tarkemmat tiedot kisojen luokittelusta löytyvät Para Junior Games -materiaaleista. Lue lisää Para Junior Games- materiaaleista.
  

Palkinnot

Para Junior Games -kisoissa on sekä kilpasarjat, joissa Para Junior Games -mitalit jaetaan sarjojen kolmelle parhaalle, että harrastesarjat, joissa palkitaan kaikki osallistujat osallistumismitalein. Joukkuelajien voittajajoukkueet saavat Para Junior Games -pokaalin. Kaikille kilpailijoille jaetaan Para Junior Games -diplomi. Erikoispalkintona jaetaan Paras Kannustus -kiertopalkinto, joka on täynnä karkkia.

 

Valmistaudu kilpailuihin

Para Junior Games -kilpailut ovat todella matalankynnyksen tapahtuma. Voit kuitenkin valmistautua kisoihin Junior Games - koulussa ja kotona -materiaalin avulla.

Näin sovellat Para Junior Games -lajeja

Koronaviruspandemian vuoksi kevään 2021 Junior Games -kisoja ei valitettavasti pystytty järjestämään perinteiseen tapaan. Sen sijaan loimme materiaalin jonka avulla Junior Games lajeja voi harjoitella kotona ja koulussa. 

Bocciasovellukset
Maalipallosovellukset
Uintisovellukset
Salibandysovellukset
Keilailusovellukset
Kannustussovellukset

Junior Games - koulussa ja kotona - Näin sovellat Junior Games -opasvihko (pdf)

Syksyn 2020 Junior Games -kisatapahtuman korvasi liikunnallinen videokilpailu eli ETÄ-JG-kisa, joka huipentui Live Show´hun marraskuussa 2020. Tutustu syksyn 2020 ETÄ-JG-kisojen videoihin tästä

 

Junior Games -kilpailujen historia

Junior Games -historiikissa muistellaan kisojen kehityspolkua

Junior Games -historiikissa järjestäjät, ohjaajat ja osallistujat muistelevat Junior Games -kisoja 1980-luvusta lähtien. Historiikkiin voi tutustua alla olevasta linkistä.

Ladattavat tiedostot

Lisätiedot