Junior Games

 

Junior Games -kilpailut on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten oma kisatapahtuma.

Kevään Junior Games -kisat järjestetään vuosittain Kuortaneen Urheiluopistolla. Kaksipäiväisten kevätkisojen lajeina ovat maalipallo, boccia, keilailu, puhallustikka, salibandy ja uinti.

Syksyn Junior Games -kisoissa kilpaillaan yleisurheilun kolmiottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Syyskisojen paikaksi on vakiintunut Jyväskylän Hipposhalli. Kolmiottelun lajeina ovat luokasta riippuen mm. juoksu, kelaus, pituushyppy, turbokeihäänheitto, kuulantyöntö sekä pt-slalom.

Sarjat ja luokittelut

Kaikki alle 19-vuotiaat vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret sekä elinsiirron saaneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita Junior Games -kisoihin. Kilpailijat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan eri luokkiin. Jos urheilija on tulossa ensimmäistä kertaa kisoihin ja kilpailuluokka on epäselvä, luokittelu tehdään kisapaikalla. Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne.

Kuortaneen kevätkisoissa ja Jyväskylän syyskisoissa on eri lajiohjelmat ja niihin liittyen hieman erilaiset luokitteluperiaatteet. Tarkemmat tiedot kisojen luokittelusta löytyvät Junior Games -materiaaleista. Lue lisää Junior Games- materiaaleista.  

Palkinnot

Junior Games -kisoissa on sekä kilpasarjat, joissa Junior Games -mitalit jaetaan sarjojen kolmelle parhaalle että harrastesarjat, joissa palkitaan kaikki osallistujat osallistumismitalein. Joukkuelajien voittajajoukkueet saavat Junior Games -pokaalin. Kaikille kilpailijoille jaetaan Junior Games -diplomi. Erikoispalkintona jaetaan Paras Kannustus -kiertopalkinto, joka on täynnä karkkia.

Junior Games - koulussa ja kotona

Näin sovellat Junior Games -lajeja

Koronaviruspandemian vuoksi kevään 2021 Junior Games -kisoja ei valitettavasti pystytty järjestämään perinteiseen tapaan. Sen sijaan loimme materiaalin jonka avulla Junior Games lajeja voi harjoitella kotona ja koulussa. 

Bocciasovellukset
Maalipallosovellukset
Uintisovellukset
Salibandysovellukset
Keilailusovellukset
Kannustussovellukset

Junior Games - koulussa ja kotona - Näin sovellat Junior Games -opasvihko (pdf)

Syksyn 2020 etä-toteutus

Syksyn Junior Games -kisatapahtuman korvasi liikunnallinen videokilpailu eli ETÄ-JG-kisa, joka huipentui Live Show´hun marraskuussa 2020. Uutinen syksyn ETÄ-JG-kisoista tästä

Junior Games -historiikissa muistellaan kisojen kehityspolkua

Junior Games -historiikissa järjestäjät, ohjaajat ja osallistujat muistelevat Junior Games -kisoja 1980-luvusta lähtien. Historiikkiin voi tutustua alla olevasta linkistä.

Ladattavat tiedostot

Lisätiedot