Para Junior Games

 

Para Junior Games on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien sekä elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten oma kilpailutapahtuma

Jo vuosikymmenien ajan järjestetyt alle 19-vuotiaiden vammaisten ja liikuntaan tukea tarvitsevien lasten ja nuorten rakastetut Junior Games -kilpailut uudistettiin vuonna 2022 syksyisin järjestettäväksi Para Junior Games -kilpailutapahtumaksi.

Kilpailut ovat maksuttomat ja kisailemaan voi tulla, vaikkei olisi vielä minkään kilpailulajin harrastaja. Tapahtuma on matalan kynnyksen kokeilutapahtuma.

Seuraavat kisat

Vuonna 2024 Para Junior Games -kisat kilpaillaan kahden päivän aikana Lahden Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahdessa 27.–28.11.2024.
 
 

Lajit

Para Junior Games -kisojen lajikirjo on monipuolinen, ja jokaiselle on tarjolla jotakin omasta vammasta tai toimintakyvystä riippumatta.
 
Tutustu kilpailu- ja harrastesarjan lajeihin tarkemmin:


 
 
Salibandy


 

Sarjat ja luokittelut

Kaikki alle 19-vuotiaat vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret sekä elinsiirron saaneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita Para Junior Games -kisoihin.
 
Kilpasarjassa kilpailijat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan eri luokkiin. 
 
Luokittelulla pyritään minimoimaan toimintakyvystä johtuvia eroja ja takaamaan mahdollisimman tasavertainen kilpailutilanne. Tarkemmat tiedot kisojen luokittelusta löytyvät Para Junior Games -materiaaleista. 
 
  

Palkinnot

Para Junior Games -kisoissa on sekä kilpasarjat, joissa Para Junior Games -mitalit jaetaan sarjojen kolmelle parhaalle, että harrastesarjat, joissa palkitaan kaikki osallistujat osallistumismitalein.
 
Joukkuelajien voittajajoukkueet saavat Para Junior Games -pokaalin. Kaikille kilpailijoille jaetaan Para Junior Games -diplomi. Erikoispalkintona jaetaan Paras Kannustus -kiertopalkinto, joka on täynnä karkkia.

 

Valmistaudu kilpailuihin

Para Junior Games -kilpailut ovat todella matalan kynnyksen tapahtuma. Voit kuitenkin valmistautua kisoihin Junior Games - koulussa ja kotona -materiaalin avulla.


Näin sovellat Para Junior Games -lajeja kotona ja koulussa

Koronaviruspandemian vuoksi kevään 2021 Junior Games -kisoja ei valitettavasti pystytty järjestämään perinteiseen tapaan. Sen sijaan loimme materiaalin, jonka avulla Junior Games -lajeja voi harjoitella kotona ja koulussa.

 

Lataa: Junior Games - koulussa ja kotona - Näin sovellat Junior Games lajeja -opasvihko (pdf)


Syksyllä 2020 Junior Games -kisatapahtuman korvasi liikunnallinen videokilpailu eli ETÄ-JG-kisa, joka huipentui Live Show´hun marraskuussa 2020. 

Tutustu syksyn 2020 ETÄ-JG-kisojen videoihin tästä

 

 

Junior Games -kilpailujen historia

Junior Games -historiikissa järjestäjät, ohjaajat ja osallistujat muistelevat Junior Games -kisoja 1980-luvulta lähtien.

Lataa historiikki sivun alalaidan valikosta ja tutustu siihen, kuinka kisatapahtuma on kehittynyt vuosien varrella!

 

Lataa materiaalia:

Lisätiedot