Palaa lajilistaan

Paravalmentajat ja valmennusjärjestelmä

Paravalmentajat-valmentajayhteisö toimii Suomen Valmentajat ry:n alaisena vammaisurheiluvalmentajien yhteisenä foorumina.

Paravalmentajat-valmentajayhteisö

Paravavalmentajat-valmentajayhteisön tavoitteena on olla kaikkia suomalaisia vammaisurheiluvalmentajia yhdistävä taho.

Paravalmentajat kuuluvat taustaltaan eri lajiyhteisöihin oman lajinsa kautta. Paravalmentajat-lajiyhteisön tarkoitus puolestaan on nostaa esille kaikkia lajeja yhdistäviä vammaisurheiluvalmennuksen erityispiirteitä.

Paravalmentajat-valmentajayhteisö on se paikka, jossa yhdessä oppimalla kehitetään vammaisurheilun erityispiirteiden tietoisuutta, osaamista ja ennen kaikkea arvostusta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi paravalmentajat kehittää valmentajien välistä yhteistoimintaa sekä edesauttaa paravalmentajien toimintaedellytysten parantamista. Paravalmentajat tukee valmennus- ja kilpaurheilutietouden hankkimista sekä kannustaa valmentajakoulutukseen osallistumista.

Jäseneksi

Henkilöjäsen liittyy yksityishenkilönä yhdistyksen jäseneksi. Suomen Valmentajiin ovat tervetulleita kaikki valmentajat lajista ja tasosta riippumatta. Valmentajakerhon jäsenmaksu on 59 €/vuosi ja liittyminen tapahtuu Suomen Valmentajat ry:n kautta.

Lisätietoja liittymisestä ja jäseneduista löydät täältä

Valmennusjärjestelmän valinnat ja tavoite

Paralympiakomitean valmennusjärjestelmä pohjautuu Vammaisurheilijan polkuun ja tämän esityksen rakenne mukailee polun vaiheita.

Valmennusjärjestelmän tavoitteena on tukea vammaisurheilijoita ja heidän valmentajiaan siten, että Suomessa olisi tulevaisuudessa yhä enemmän kansainvälisesti menestyviä vammaisurheilijoita. Tavoitteena on myös kehittää vammaisurheilun lajitoimintaa Suomessa.

Valmennusjärjestelmän painopistevalintoja ovat:

  1. päivittäisvalmennuksen parantaminen
  2. toimijoiden osaamisen lisääminen
  3. olosuhteiden ja kilpailutoiminnan kehittäminen
  4. riittävien resurssien varmistaminen
  5. kansainvälinen menestys neljän edellisen seurauksena

Tämän yleisen Paralympiakomitean valmennusjärjestelmän ohella niistä lajeista, joissa Paralympiakomitea toimii lajiliittona, laaditaan omat lajikohtaiset valmennusjärjestelmänsä, joissa käydään läpi mm. valmennustoiminnan organisointia ja maajoukkuetoiminnan periaatteita ja valintaperusteita.

Tähän mennessä lajikohtaiset valmennusjärjestelmät ovat valmistuneet pyörätuolirugbysta ja bocciasta.

Valmennusjärjestelmän osiot

  1. Tietoisuus
  2. Kokeilu
  3. Monipuolinen liikkuminen
  4. Harrastaminen
  5. Aktiivinen toimija ja liikkuja
  6. Harjoittelemaan oppiminen
  7. Kilpailemaan oppiminen
  8. Kilpaileminen menestyäkseen
  9. Kansainvälisellä huipulla kilpaileminen

Ladattavat tiedostot