JYSK auttaa Paraperhettä kohti kultaunelmia! – Sisujengin urheilijat paikallisina mainoskasvoina liikkeissä ympäri Suomen

Kuvakooste, jossa JYSKin logo ja vasemmalta lähtien Melina Mäkimartti, Nette Tuominen, Alina Skog, Veera Luhtanen, Andreas Lindqvist, Ville Pere ja Elmeri Haukikari

JYSK järjestää kampanjan 10.4.–23.4.2023 tukeakseen 65 suomalaisurheilijan matkaa kohti kehitysvammaisten urheilun suurimpaa tapahtumaa, Special Olympics -maailmankisoja kesäkuussa Berliinissä.

Nyt jos koskaan paraurheilijat tarvitsevat tukea. Inhimillisen virheen takia järjestön opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatava yleisavustus vuodelle 2023 jäi saamatta. Se kattaa normaalioloissa yli 60 % Paralympiakomitean budjetista.

– Tällä kampanjalla JYSK haluaa osaltaan olla tukemassa sisujengiläisiä ja paraurheilijoita. Kampanjan avulla haluamme toimia myös syrjäytymistä vastaan ja muistuttaa yhdenvertaisesta mahdollisuudesta urheilla ja liikkua sekä osallistua kilpailutoimintaan, kertoo JYSKin viestintäpäällikkö Taija Paavola.

Jokaisesta myydystä GOLD-tyynystä JYSK lahjoittaa yhden euron Sisujengille valmistautumiseen tuleviin Berliinin Special Olympics -maailmankisoihin. Hyvä uni on välttämätöntä kultaunelmille, jotka johtavat toivottavasti kultamitaleihin kesällä Berliinissä. Yhden urheilijan kisamatka maksaa yhtyeensä 2 500 €, joten kaikki tuki on tarpeen.

– Special Olympics -kisat ovat urheilun iloa aidoimmillaan. Sisujengin urheilijat ovat odottaneet kisareissua pitkään ja hartaasti, nämä ovat ensimmäiset Special Olympics -maailmankisat pandemian jälkeen. Tyynyn ostajat voivat toden teolla tuntea tehneensä jotain merkityksellistä, sanoo Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.

Saman vahvistaa myös Sisujengin kokkolalaisuimari Andreas Lindqvist:

– On mahtavaa päästä polskimaan urheilun parrasvaloihin ja kohti Berliinin kisoja, kun tällainen tyynykampanjakin on saatu avuksi!

Tyynykampanjassa on mukana Sisujengin urheilijoita siten, että yhteensä 12 paikkakunnalla ympäri Suomen on liikkeissä mahdollisuus tutustua niin sanotusti ”oman kylän” edustajan tarinaan. Sisujengin mainoskasvot kampanjassa ovat:

JYSK on ollut Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppani vuodesta 2015 asti ja ollut monessa mukana tukemassa paraurheilijoita. JYSK on antanut tukea muun muassa Paralympiarahastoon, jonka tuotoilla on edistetty yhdenvertaista liikuntakulttuuria sekä vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden mahdollisuuksia tavoitteelliseen paraurheiluun ympäri Suomen.

Lisäksi Suomen Paralympiakomitea käynnisti maaliskuun alussa Maailman arvokkain pelipaita -keräyskampanjan. Keräyksen avulla haetaan taloudellista tukea paraurheilun taloudelliseen ahdinkoon. Inhimillisen virheen myötä moni Paralympiakomitean tärkeistä toiminnoista on uhan alla. Keräykseen voi lahjoittaa joko MobilePaylla numeroon 58558 tai Paralympiarahasto.fi-verkkosivuston kautta


Lue lisää:

JYSK lahjoittaa 21 136 euroa Special Olympics -kisajoukkueen hyväksi

JYSKin kampanjatuotot takaavat Tokion paralympiaurheilijoille puolipäivärahat

Maailman arvokkain pelipaita -keräyksellä haetaan tukea paraurheilun taloudelliseen ahdinkoon