Harrastaminen lähellä kotia

Harrastuspaikkoja voit löytää esimerkiksi lähialueesi urheiluseuroista, paikallisyhdistyksistä, kunnan tarjonnasta tai kaupallisilta palveluntarjoajilta, esimerkiksi kuntosaleilta. Harrastuspaikkaa voi etsiä Löydä oma seura-palvelusta.

Harrastaa voi luonnollisesti myös kotioloissa ja lähiympäristössä omatoimisesti, avustajan tai ystävien/vertaisten kanssa. Paralympiakomitea kannustaa liikkumaan mm. Kuntokuu-harrasteliikuntakampanjan avulla. Kuntokuu-kuukausia ovat helmikuu ja syyskuu. Silloin kerätään liikuntasuorituksia kuntokorttiin, joko Paralympiakomitean toimistolta tilattavissa olevaan paperiseen tai Kuntokuu.fi-sivustolla täytettävään sähköiseen versioon. Lue lisää tietoa Kuntokuusta.

Apuvälineet ovat usein oleellinen osa liikunnan harrastamista. Heti ei täydy lähteä ostamaan apuvälinettä, vaan ensin voi kokeilla vuokravälineellä. Liikunnan apuvälineitä voi vuokrata Paralympiakomitean apuvälinetoiminnalta ja muilta apu- ja toimintavälineitä vuokraavilta tahoilta, jotka on koottu kätevästi samaa paikkaan Välineet.fi-sivustolle.

Liikunnan harrastaminen lähellä kotia voi monelle olla ylitsepääsemättömän vaikeaa ilman toimivia avustaja- ja kuljetuspalveluita. Näistä ja muista liikunnan harrastamisen tukimuodoista kattavasti lisätietoa Paralympia.fi-sivuston esteettömyys-osiossa.Lue lisää esteettömyydestä.