Nuori toimija

Mietitkö mikä sinusta tulee isona? Kiinnostaako ohjaajana tai valmentajana toimiminen? Tiesitkö, että vammaisurheilussa on myös kansanvälistä nuorten toimintaa?

Nuori toimija -koulutus

Sporttiklubitoiminnan Nuori toimija -koulutus on tarkoitettu noin 13–20-vuotiaille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille nuorille. Nuori toimija (Nuto) voi toimia kykyjensä mukaan monissa tehtävissä liikunnan parissa urheiluseurassa, oppilaitoksessa tai harrastekerhossa. Nuto voi olla esimerkiksi apuohjaaja, valmentajan apulainen, huoltaja, leiriohjaaja, ryhmän vetäjä tai toimitsija kilpailussa tai liikuntatapahtumassa.

Koulutukset järjestetään kahden vuoden välein kahdessa jaksossa vuoden aikana ja koulutusjaksojen välissä kokeillaan toimimista leiriohjaajana, ryhmän vetäjänä, toimitsijana liikuntatapahtumissa tai muissa vastaavissa tehtävissä. Jokaiselle laaditaan oma henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Nuori toimija -koulutus voidaan myös järjestää tilauksesta erityisoppilaitosten nuorille.

Nuto-koulutuksen ensimmäinen lähijakso järjestetään keväisin Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Toinen lähijakso järjestetään samassa paikassa syksyllä ja näiden välissä koulutukseen valitut tekevät yksilöllisen välitehtävän, jossa toimitaan esimerkiksi apuohjaajana liikuntaleirillä tai urheiluseuran harjoituksissa. 

Jokaisella Nutolla tulee olla tukihenkilö, joka toimii henkilökohtaisena tukijana koulutuksen aikana. Tukihenkilö voi osallistua koulutuksen lähijaksoille ilman kustannuksia. Jos tukihenkilöä ei löydy, auttavat kouluttajat tukihenkilön löytämisessä.

Seuraava Nuto-koulutus järjestetään vuonna 2020

  • I lähijakso 18.-20.9.2020 
  • II lähijakso 5.-7.2.2021

Ilmoittautuminen koulutukseen on avoinna 20.8.2020 asti. 

Ilmoittaudu tästä Nuori toimija-koulutukseen

Lisätiedot