Nuori toimija

Mietitkö mikä sinusta tulee isona? Kiinnostaako ohjaajana tai valmentajana toimiminen? Tiesitkö, että vammaisurheilussa on myös kansanvälistä nuorten toimintaa?

Seuraava Nuto-koulutus järjestetään vuonna 2025

Nuori toimija -koulutus

Paralympiakomitean alainen Nuori toimija -koulutus on tarkoitettu noin 13–20-vuotiaille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille nuorille. Nuori toimija (Nuto) voi toimia kykyjensä mukaan monissa tehtävissä liikunnan parissa urheiluseurassa, oppilaitoksessa tai harrastekerhossa. Nuto voi olla esimerkiksi apuohjaaja, valmentajan apulainen, huoltaja, leiriohjaaja, ryhmän vetäjä tai toimitsija kilpailussa tai liikuntatapahtumassa.

Koulutukset järjestetään kahden vuoden välein kahdessa jaksossa vuoden aikana ja koulutusjaksojen välissä kokeillaan toimimista leiriohjaajana, ryhmän vetäjänä, toimitsijana liikuntatapahtumissa tai muissa vastaavissa tehtävissä. Jokaiselle laaditaan oma henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Nuori toimija -koulutus voidaan myös järjestää tilauksesta erityisoppilaitosten nuorille.

Nuto-koulutuksen ensimmäinen lähijakso järjestetään keväisin Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Toinen lähijakso järjestetään samassa paikassa syksyllä ja näiden välissä koulutukseen valitut tekevät yksilöllisen välitehtävän, jossa toimitaan esimerkiksi apuohjaajana liikuntaleirillä tai urheiluseuran harjoituksissa. 

Mahdollinen tukihenkilö voi osallistua koulutuksen lähijaksoille ilman kustannuksia. Jos tukihenkilöä ei löydy, auttavat kouluttajat tukihenkilön löytämisessä.

 

Lue lisää:

Nuori toimija koulutuksen -koulutuksen suorittanut Panu Räty on kiinnostunut vaikuttamisesta ja haaveilee maalipallourasta  

Nuori toimija -koulutus 2020 vietiin maaliin hybridimallilla

 

Lisätiedot