Iloliikuttaja

Iloliikuttaja on terveysliikuntaohjelma, joka tarjoaa helposti sovellettavaa, matalan kynnyksen terveysliikuntaa sekä kouluttaa vertaisliikuttajia.

Liikunnan ilosanomaa levittävät Paralympiakomitean vertaisliikuttajat eli Iloliikuttajat. Vertaisliikuttajat ovat nimensä mukaan vertaisia, itsekin tavalla tai toisella kropassaan rempat ja rajoitteet kokeneita. He kaikki saavat päivittäisestä liikunnasta iloa ja voimaa arkeen. Niinpä Iloliikuttajat kannustavat jokaista liikkumaan terveyttään ja toimintakykyään ylläpitääkseen.

Koulutettuja Iloliikuttajia on parikymmentä eri puolilla Suomea.

Lue lisää: Iloliikuttaja-koulutuksesta saatu liikuntakipinä sai valtavan vaikean olon väistymään

Näin tilaat tapahtumaasi Iloliikuttajan

Yhdistykset ja muut tahot voivat pyytää Iloliikuttajia tilaisuuksiinsa, joihin kaivataan jumppahetkiä, pelejä tai muita liikunnallisia tuokioita. Iloliikuttajista on iloa ja he saavat osallistujiin eloa!

Tilaajan tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin Paralympiakomiteaan ja kertoa mitä haluaisi, mikä on tila ja aika. Näin voidaan yhdessä vielä suunnitella sopivia aktiviteetteja ja varmistaa, että paikalle saadaan tilaisuuteen parhaalla mahdollisella tavalla sopiva Iloliikuttaja.

Tilaaja huolehtii Iloliikuttajan kuluista, joita ovat matkakulut 0,30 euroa/km tai matkat julkisten kulkuneuvojen mukaan, ruoka tai kahvi sekä pitkiltä keikoilta päivärahat (sopimuksen mukaan).

Lisätiedot ja Iloliikuttaja-tilaukset: Paralympiakomitea, verkostokoordinaattori Tiina Siivonen, puh. 040 833 4869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Näin ryhdyt itse Iloliikuttajaksi

Paralympiakomitea kouluttaa liikunnan vertaisohjaajia, eli Iloliikuttajia kaksiosaisilla koulutuksilla. Iloliikuttaja-koulutukseen kuuluu starttikurssi ja päätöskurssi, jonka yhteydessä järjestetään myös uusien Iloliikuttajien vuosikurssijuhla.

Starttikurssilla opetellaan ohjaamaan yksinkertaisia taukojumppakokonaisuuksia ja pienpelejä. Iloliikuttajan päätöskurssilla opitaan käynnistämään kerran viikossa kokoontuva terveysliikuntaryhmä sekä syvennetään tietoja ja ohjaustaitoja. Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia oman yhdistyksen tapahtumissa. Iloliikuttajan diplomi, ohjaajaliivi ja vuosikurssimerkki luovutetaan vain molemmat kurssit ja etätehtävät hyväksytysti suorittaneille Iloliikuttajille.

Iloliikuttaja-koulutukseen voivat hakea yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita. Jos hakija tarvitsee avustajaa päivittäistoiminnoissaan, hän voi ottaa oman avustajan maksutta mukaan koulutukseen. Etätehtävien suorittaminen edellyttää, että hakijalla on oman yhdistyksen tuki.

Seuraava Iloliikuttaja-koulutus käynnistyy vuoden 2023 helmikuussa ja haku koulutukseen on auki 20. tammikuuta 2023 asti.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan