Kuntokuu

Kuntokuu on helmi- ja syyskuussa järjestettävä harrasteliikuntatapahtuma, johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta. Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle eli aktivoittaa liikkumaan ja liikunnan pariin. Liikkua voi yksin tai porukassa!

Merkinnän kuntokorttiin saa vähintään 30 minuuttia kestäneestä yhtäjaksoisesta liikuntasuorituksesta. Kuntokuuhun voi osallistua kuntokortilla, johon kerätään liikuntasuorituksista merkintöjä. Osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja sekä muita liikunnallisia palkintoja!

Päivittäistä aktiivisuutta voi nostaa helposti myös hyötyliikunnalla. Voi kävellä portaita hissin käyttämisen sijaan tai jäädä bussista tai junasta yhtä pysäkkiä aikaisemmin ja kävellä tai kelata loppumatkan. Aktiivisella liikunnalla saa parhaat tulokset kunnon kehittämiseen, mutta kannattaa aloittaa kevyellä liikunnalla.

Hyötyliikuntaa on kaikki päivittäinen liikkuminen. Mitä enemmän käyttää omaa lihasvoimaa päivittäiseen liikkumiseen, niin sitä enemmän on hyötyliikkunut. Perinteisiä hyötyliikuntalajeja ovat marjastus ja sienestys, mutta kaupunkilaisille saman asian ajaa kävely kauppaan tai töihin. Reipas siivoaminen kotona on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Mikäli siinä samalla syke nousee ja tulee hieman hiki, niin kuntokin nousee.

Osallistu Kuntokuuhun yksin tai porukassa!

Suomen Paralympiakomitean jäsenyhdistykset voivat tilata kuntokortteja jäsenilleen. Kuntokuu ja sen materiaalit ovat maksuttomia jäsenyhdistyksille. Sama kuntokortti käy sekä helmi- että syyskuussa

Kysy Kuntokortti-materiaalia omasta paikallisyhdistyksestä/-seurasta tai Paralympiakomiean toimistolta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kuntoilutiedot voi täyttää myös sähköisesti, kirjautumalla kuntokuu.fi-sivustolle.

Tutustu kuntokuu.fi-sivustoon

Yhteystiedot