Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan vertaisohjaajat

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan koulutetut vertaisohjaajat tukevat ja auttavat välineiden kokeilussa lähellä kotipaikkakuntaa.

Vertaisohjaajaan voi ottaa yhteyttä ja kysyä vinkkiä, neuvoa tai tukea välinekokeilussa. Jos vertaisohjaajalle sopii, voi hänen kanssaan sopia vaikka tapaamisesta välinekokeilun merkeissä ja kokeilla välinettä yhdessä.

Oikein käytetyt ja säädetyt liikuntavälineet helpottavat liikkumista ja ovat turvallisia

Paralympiakomiitean apuvälinetoiminnassa pyritään huoltamaan ja säätämään välineet mahdollisimman hyvin kullekin käyttäjälle sopivaksi. Välineiden säätäminen on kuitenkin aina hyvin yksilöllistä.

Kunkin käyttäjän ominaisuudet ja resurssit ovat omanlaisensa: toinen käyttäjä tykkää toisenlaisista säädöistä kuin toinen. Usein joudutaan tekemään kompromisseja esim. mukavuuden ja käytettävyyden välillä. Toisia välineitä voidaan säätää enemmän kuin toisia, joitakin välineitä ei tarvitse juurikaan säätää.

Välineet ovat turvallisia oikein käytettyinä. Välineitä pitää käyttää vain niiden käyttötarkoituksiinsa. Hiihtokelkalla ei saa laskea laskettelurinteessä. Tarvittavia suojavarusteita täytyy osata käyttää ja väline tulee tarkistaa ennen käyttöä.

Näiden asioiden huomioiminen ja monet muut seikat tekevät soveltavan liikunnan apuvälineiden kokeilukäytöstä haasteellisen.

Avuksi kokeilutoiminnan haasteisin on luotu vertaisohjaajaverkosto. Vertaisohjaaja voi tukea välinekokeilua asiakkaan niin halutessa. Yhdessä tekemällä on mahdollisuus parempaan välinekokeiluun.

Koulutetut vertaisohjaajat ja osaavat Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan vetäjät

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan vertaisohjaajat ovat kouluttautuneet vuonna 2008 käyttämään hiihto-, luistelu- ja jääkiekkokelkkoja. Lisäksi kullakin on omia erityisosaamisalueita, jotka on mainittu kunkin ohjaajan yhteydessä. Ota rohkeasti yhteyttä vertaisohjaajaan!

Vertaisohjaajien lisäksi Paralympiakomitean välineasioissa opastavat myös apuvälineneuvoja ja toimintayksiköiden vetäjät.

Eteläinen alue

 • Ari Aalto (Nurmijärvi), puh. 0500 417 417, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (tennis, koripallo)
 • Seppo Joensuu (Vantaa), puh. 040 529 6358, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (kelkkahiihto, parajääkiekko, penkkipunnerrus)
 • Timo Karko (Helsinki), puh. 040 501 2919, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (parajääkiekko)
 • Jyry Loukiainen (Lappeenranta), puh. 0400 886 963, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pohjoinen alue

 • Piia Jolla (Oulu), puh. 040 721 0860, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (ratakelaus)

Läntinen alue

 • Veli-Pekka Muikku (Lahti), puh. 040 500 2180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (maalipallo)
 • Merja Uusi-Maahi (Viitasaari), puh. 0400 772 712, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (kelkkahiihto, -luistelu)

Itäinen alue

 • Jari Eskelinen (Lieksa), puh. 0400 408 047, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (hiihto)
 • Riku Soininen (Varkaus), puh. 050 380 9060, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  (laskettelu)
 • Antti Tuhkanen (Kitee), puh. 0400 376 425
  (ammunta, metsästys, jäälajit)