Jäsenkoulutukset

Vertaisohjaajatoiminta

Ilo liikkua -sanomaa levittävät Paralympiakomitean vertaisliikuttajat eli Iloliikuttajat. Vertaisliikuttajat ovat nimensä mukaan vertaisia eli liikkumis- ja toimimisesteisiä henkilöitä. He ovat itsekin tavalla tai toisella kropassaan rempat ja rajoitteet kokeneita. Iloliikuttajat saavat päivittäisestä liikunnasta iloa ja voimaa arkeen. Niinpä Iloliikuttajat kannustavat jokaista liikkumaan terveyttään ja toimintakykyään ylläpitääkseen. Koulutettuja Iloliikuttajia on parikymmentä eri puolilla Suomea.

Paikallisyhdistykset ja -tahot voivat tilata Iloliikuttajia erilaisiin tapahtumiin liikuttamaan osallistujia pientä korvausta vastaan. Tarjolla on monipuolista ja iloista liikuntaa, johon on helppo osallistua yksin tai ryhmänä! Ota rohkeasti yhteyttä ja liity mukaan Iloliikuttajiin!

Paralympiakomitea järjestää vertaisohjaajakoulutuksia uusiksi Iloliikuttajiksi haluaville kerran vuodessa. Koulutuksessa käydään läpi ohjaamisen perusteita, soveltamista erilaisille liikkujille, jumppia ja pienpelejä, ryhmän perustamista ym. Osallistujilta ei vaadita liikunnan ohjaamisen taitoja.

Paralympiakomitea järjestää vertaisohjaajakoulutuksia uusiksi Iloliikuttajiksi haluaville kerran vuodessa. 

Liikuntavastaavakoulutukset

Paralympiakomitea järjestää jäsenyhdistystensä liikuntavastaaville koulutusta vuosittain eri puolilla Suomea. Koulutuksissa päivitetään liikuntavastaavien tietämystä Paralympiakomitean toiminnasta, tutustutaan vammaisurheiluun ja -liikuntaan laaja-alaisesti sekä päivitetään liikuntavastaavien tehtäväkenttää. Koulutukset koostuvat teoria- ja käytäntöosuuksista. Koulutukset ovat Paralympiakomitean liikuntavastaaville maksuttomia. Liikuntavastaavat ovat tärkeä verkosto jäsenyhdistysten ja Paralympiakomitean välillä.

Lue lisää tulevista jäsenkoulutuksista

Yhteystiedot