Välineellä on väliä

Välineellä on väliä -kampanjassa vammaiset ihmiset kertovat, millainen merkitys urheilun ja liikunnan apuvälineellä tai toimintavälineellä on heidän elämässään.

Kampanjassa kokemuksiaan kertovat vammaiset henkilöt ja heidän perheensä. He ovat ensin vuokranneet Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan välineen kokeiluun ja sen jälkeen hankkineet itse, saaneet välineen käyttöönsä vakuutusyhtiön tai lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä.

Haluamme kertoa, mitä säännöllisessä käytössä olevat urheilun ja liikunnan apuvälineet merkitsevät ihmisille: miten väline on vaikuttanut heidän elämäänsä, mitä se antaa, mitä mahdollistaa.

Välineellä on väliä -kampanjan toteuttavat yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike.
 
#välineelläonväliä #oikeusliikkua 

Koostekuva käsipyöräilijä, tandempyöräilijät ja pyörätuolikoripalloilija

Hiki pintaan käsipyörällä

Nette Kiviranta kokeili käsipyörää ensimmäisen kerran syksyllä 2018. Hän kertoo pyöräilyn olevan mainio tapa liikkua.

Lue Neten Välineellä on väliä -kokemus tästä

Tandempyörällä lenkille

Väinö Rihti lenkkeilee paljon tandempyörällä. Näkövammaiselle se on oiva tapa harrastaa liikuntaa. Rihti kiittelee välineiden lainausmahdollisuuksia ja kertoo, kuinka tandempyörä hankittiin omaksi lopulta ulkomailta.

Lue Väinön Välineellä on väliä -kokemus tästä

Elämää rikastuttava pelipyörätuoli

Henri pääsi kokeilemaan pelipyörätuolia ensimmäisen kerran ala-asteikäisenä. Kokeilu synnytti rakkaan harrastuksen. Nyt 15-vuotias Henri on pelannut pyörätuolikoripalloa kuusi vuotta suurella intohimolla.

Lue Henrin Välineellä on väliä -kokemus tästä