Myytävät tuotteet

Huom! Suomen Paralympiakomitea ei enää myy paraurheilulajien välineitä. Näkövammaisten urheilun ja liikunnan välineet, kuten maalipallot, maalipallolasit sekä sokkopingismailat ja -pallot, ovat tilattavissa Avirisista (Siirry Avirisin verkkokauppaan tästä). Bocciapalloja voit puolestaan tilata mm. alta löytyvistä paikoista:

---

Bocciapallot

Huom! Suomen Paralympiakomitea ei myy enää bocciapalloja. Bocciapalloja voi tilata itse esimerkiksi alla listatuilta tahoilta:

Marko Ylikleemola myy Medium-kovuuksisia Elite-sarjan Tutti Per Tutti -sisäbocciapalloja hintaan 395€ / sarja. Tilaukset: puh. 045 126 5974, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Maksut: Marko Ylikleemola FI27 5630 6250 0148 79 

---

Puhallustikkasetti

Puhallustikkasetti sisältää puhallusputken, viisi suukappaletta, viisi tikkaa ja maalitaulun.

Hinta

  • 68 euroa + toimituskulut.

Tilaukset

  • Keijo Kallunki, puh. 0400 456 109

---

Parempaan kuntoon -oppaat

Parempaan kuntoon -oppaiden kannet

Parempaan kuntoon -oppaita on neljä erilaista ja ne on suunnattu aikuisille, joilla on

  1. Näkövamma
  2. CP-vamma
  3. Selkäydinvamma
  4. Amputaatio tai dysmelia

ja jotka haluavat tukea säännöllisen liikunnan aloittamiseen. Tavoitteena on kannustaa elämään terveellistä, tasapainoista ja aktiivista arkea vamman kanssa. Parempaan kuntoon -oppaisiin on koottu fyysisen aktiivisuuden perusteiden ja terveellisen ravitsemuksen lisäksi käytännöllisiä vinkkejä ja niksejä. Se, että kukin opas on kohdennettu vain yhteen vammaryhmään, mahdollistaa sen, että oppaita on helpompi hyödyntää kuntoutuksessa, sopeutumisvalmennuksessa ja vertaistoiminnassa. Esimerkiksi fysioterapeutti voi käyttää vammakohtaisia oppaita omassa asiakastyössään liikuntaneuvonnan tukena.

Hinta

  • Maksuton (5 tai useamman kappaleen tilauksesta laskutetaan postimaksu)
  • Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

---

Liikkuvat vuodenajat – lapsille ja heidän perheilleen liikunnallisia ohjeita

Sisältää vuodenaikojen mukaan teemoitettuja liikunnallisia tehtäviä lapsille. Kalenteri on suunniteltu aktivoimaan niin lasta kuin aikuistakin, mutta tarkoitus on, että lapsi suoriutuu niistä myöhemmin myös omatoimisesti saatuaan ensin kannustusta ja opastusta.

Maksuton.

Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

---

Liiku ja liikuta -Iloliikuttajan ohjeet

Liiku ja liikuta -Iloliikuttajan ohjeet on suunnattu vammais- tai kansanterveysyhdistyksissä toimiville ohjaajille. Oppaaseen on koottu ohjeet helposti toteutettaviin jumppatuokioihin, kehonhuoltoon ja peleihin. Oppaan pääasiallinen kohderyhmä ovat Iloliikuttaja-koulutukseen osallistuvat vertaisohjaajat, ja koulutukseen osallistuvat saavat oppaan itselleen osana koulutusta. Myös muut erityisryhmille liikuntaa ohjaavat voivat hyödyntää oppaan harjoitteita ohjatessaan matalan kynnyksen terveysliikuntaa.

Hinta: 15 euroa + toimituskulut

Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

---

Elinsiirron saaneen liikuntaopas

Johdatus elinsiirron saaneiden liikuntaan. Sisältää esimerkkiharjoituksia kestävyysharjoitteluun, lihaskuntoharjoitteluun, liikkuvuusharjoitteluun ja nopeusharjoitteluun.

Maksuton. Voit myös halutessasi ladata oppaan PDF-muodossa sivuiltamme

Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

---

Esteettömät sisäliikuntatilat

Esteettömät sisäliikuntatilat -kirja esittelee erilaisia ratkaisuja, joiden avulla liikuntatilat soveltuvat mahdollisimman laajoille käyttäjäryhmille. Runsaasti kuvitettu kirja antaa esimerkkejä kaikkien liikuntaympäristöjen kehittämiseen. Kirja keskittyy tilojen toimivaan mitoitukseen ja varusteluu, ja esittelee myös vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan suorituspaikkojen esteettömiä ratkaisuja.

Julkaisu on kokonaan uudistettu painos vuonna 1997 ilmestyneestä Esteettömät liikuntatilat -kirjasta. Kirja on suunnattu päättäjille, suunnittelijoille, rakentajille, toiminnan järjestäjille sekä ylläpitäjille, mutta myös kaikille esteetöntä liikkumisympäristöä tarvitseville.

Hinta

  • 42 euroa + toimituskulut
  • Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.