Valintamenetelmä

Paraurheilun Kunniagallerian logo

Paraurheilun Kunniagalleria on kunnianosoitus menestyneille vammaisurheilijoille tai muulla tavoin vammaisurheilua edistäneille henkilöille. Valinnan perusteena on henkilön menestys paralympialaisissa tai arvokilpailuissa tai toimiminen oman lajinsa uranuurtajana. Henkilö voi olla ansioitunut myös valmentajana, tuomarina, luokittelijana tai muuna toimihenkilönä. Valinnassa huomioidaan henkilön osallistuminen liikunnan ja urheilun kehittämiseen ja arvostuksen nostamiseen. Valitun henkilön urheilu-uran päättymisestä tulee olla kulunut vähintään neljä vuotta.

Valinta Kunniagalleriaan tapahtuu joka toinen vuosi joulukuussa alkaen vuodesta 2020. Valinnat pohjustaa Paralympiakomitean hallitukselle valintatoimikunta. Paraurheilun Kunniagallerian valintatoimikunta 2020-2022: Tuija Helander, Antti Latikka, Vesa Tikander, Pertti Pousi ja Hannele Pöysti.

Suomen Urheilun Hall of Famen jäseneksi on valittu toistaiseksi yksi paraurheilija, hiihtäjä Tanja Kari. Kansainvälisen Paralympiakomitean Hall of Famen jäseneksi on valittu Karin lisäksi hiihtäjä Jouko Grip.