Liikunta- ja urheiluverkostot

Lajiliitot

Useassa lajissa vammaisurheilua kehitetään lajiliiton ja Suomen Paralympiakomitean yhteistyönä.
Osa lajiliitoista vastaa lajinsa vammaisurheilusta lähes kokonaan (esimerkiksi judo) ja osa vain esimerkiksi vammaishuippu-urheilun osalta. Osassa lajiliitoista vammaisurheiluun edetään junioritason erityisliikunnan kautta (esimerkiksi jalkapallo) ja toisissa vammaisurheilun yhteistyötä vasta käynnistellään tukemalla seuroja avaamaan ovensa erityisliikkujille (esimerkiksi taekwondo). Vammaisia liikkujia on mukana avantouinnista retkeilyyn ja vuorikiipeilyyn sekä rullaluistelusta saappaanheittoon, biljardiin ja joogaan.

Suomen Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävänä on koko kansan liikkeen lisääminen, huippu-urheilun kehittäminen sekä liikuntakulttuurin yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen. Nykymuotoinen Suomen Olympiakomitea syntyi vuoden 2017 alussa, kun Valtakunnallinen liikuntaorganisaatio Valo yhdistyi Olympiakomitean kanssa. 

Aluejärjestöt

Suomessa toimii 15 liikunnan ja urheilun aluejärjestöä. Paralympiakomitea toteuttaa aluejärjestöjen kanssa mm. lasten leiritoimintaa ja koulutusta.

Lisäksi Paralympiakomitea tekee viestintäyhteistyötä useiden liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaisia palvelevien järjestöjen sekä koululais- ja opiskelijaliikunnan järjestöjen kanssa.