Kielletyt aineet ja menetelmät

Maailman antidopingtoimisto WADA julkaisee vuosittain Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon. Urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään aineista, eikä tietämättömyys saa olla syy dopingrikkomukseen. Uudella KAMU -lääkehaulla voit tarkistaa, ovatko käyttämäsi lääkeaineet kiellettyjä urheilussa. KAMU-lääkehaku koskee Suomessa myytäviä lääkevalmisteita, sillä ulkomailla myytävät saattavat sisältää eri lääkeaineita samasta kauppanimestä huolimatta.

Urheilijan lääkityksen erivapaus koskee myös paraurheilijaa. Erivapaudesta on kaksi toimintatapaa urheilijan tasosta riippuen.

KAMU-mobiilisovellus helpottaa urheilijaa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry ylläpitää Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa eli KAMU-mobiilisovelluksen. Palvelu on rakennettu Lääketietokeskuksen ajantasaisesta tietoaltaasta. Urheilija voi merkitä sovellukseen lääkevalmisteet, joita hän käyttää. Näin tieto kulkee aina hänen mukanaan, niin apteekissa kuin dopingtestissä. Sovellus on maksuton. KAMU-mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille.

Seuraa Suomen urheilun eettistä keskusta: